România, cu opt echipaje în finalele pentru podiumurile europene la canotaj

Flotila canotajului românesc ia cu asalt podiumurile europene în acest weekend, la Bled. Vineri, alte două echipaje au obținut calificarea în finale, după ce, joi, șase defilaseră în primele curse de la CE din Slovenia, a informat gsp.ro.

După ce în prima zi de calificări, șase echipaje, printre care și cele ale campioanelor olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au defilat pe apele albastre-verzi, vineri patru bărci tricolore s-au luptat pentru finale.

Prima cursă cu prezență românească a fost cea de 8 plus 1 feminin, una de stabilire a culoarelor în finală. Adversarele româncelor au fost din Marea Britanie, Germania și Italia.  Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria-Ștefania Petreanu au trecut linia de finiș după 6:07,55, cu 15 secunde în fața echipajului din Marea Britanie. Prilej pentru comentatori să spună că "româncele evoluează în liga lor proprie". Deținătoarele titlului european și mondial sunt principalele favorite duminică, în cursa-regină, cea care va încheia Campionatele Europene de la Bled.

Au urmat cursele de recalificări, iar echipajul de patru vâsle feminin format din Ioana-Mădălina Moroșan, Andrada-Maria Moroșanu, Cristina Druga și Patricia Cireș s-a clasat pe poziția a patra și a prins doar Finala B.

Imediat au urmat băieții de la patru vâsle, Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, care au reușit să-și câștige cursa și să-și asigure locul în lupta pentru medalii, care va avea loc sâmbătă.

Ultimele emoții pentru „tricolori" au fost pentru barca de dublu vâsle masculin, echipaj compus din Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic la dublu rame, și Florin Arteni. Ei au trecut primii linia de sosire și s-au calificat în semifinalele de sâmbătă.

În weekend se vor stabili podiumurile europene de la această ediție, iar România, care a intrat în concurs cu unsprezece echipaje, are opt deja în finale și alte două în penultimul act. În 2022, la Munchen, delegația României a fost în clasamentul pe medalii pe poziția a doua, cu opt distincții: cinci de aur și trei de bronz.

 Echipajele din finale

     SÂMBĂTĂ

    Patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu, Amalia Bereş)

    Patru vâsle masculin (Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu, Florin-Marian Enache)

    8 plus 1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu)

    DUMINICĂ

    Schif simplu, categorie ușoară (Ionela Cozmiuc)

    Dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel)

    Dublu vâsle feminin (Simona Radiş, Ancuţa Bodnar)

    Patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci)

    8 plus 1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria-Ștefania Petreanu)

 Echipaje calificate în semifinele

    SÂMBĂTĂ

    Dublu rame masculin (Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan)

    Dublu vâsle masculin (Florin Arteni, Ciprian Tudosă)

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: