Cu cât ar putea crește salariile minerilor de la 1 aprilie

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia se declară încântați de ce au reușit să obțină până acum din partea administrației la negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă. În medie, fiecare salariat ar urma să primească în jur de 600 de lei în plus la salariu de la 1 aprilie. În plus, vor fi majorate cele trei prime, cota de combustibil și tichetele de masă.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat, la TV Sud, că miercuri va avea loc o nouă întâlnire între sindicate și administrație. Se va discuta cel mai important aspect și cel mai așteptat de salariați: fondul de salarii și cum va fi împărțit acesta: “Mâine (n.r. miercuri), va fi, din nou, întâlnirea comisiei de negociere, care s-a amânat de vreo două ori până acum. Mâine (n.r. miercuri) vom discuta strict pe ceea ce înseamnă bani. Președintele Directoratului a cerut această amânare. A fost și la București astăzi (n.r. marți). Noi am spus, să fie 66 de milioane de lei de care să beneficieze oamenii de la 1 aprilie, nu 66 de milioane să fie majorat fondul de salarii cu 1 ianuarie”.

Din aprilie, sindicatele au fost anunțate că va fi majorat fondul de salarii cu 66 de milioane de lei. „Dacă facem un calcul, anul trecut, sporul de producție a fost începând cu 1 martie. Dacă facem un calcul, la 11 mii de salariați care ar beneficia pe primele două luni, ar însemna un consum de vreo 20 de milioane de lei. Am discutat acest lucru, să beneficieze salariații de o creștere a fondului de 66 de milioane de lei care să se regăsească de la 1 aprilie”, a mai explicat Căldărușe.

Concret, fiecare salariat va simți o majorare de până în 600 de lei. „Așteptăm să vină iarăși reprezentanții administrației la negociere. Făcând un calcul, undeva 560-570 de lei se va primi pe partea de salarizare, în medie. Obligatoriu, ar intra tichetele la 20 de lei, mărirea celor trei prime ocazionale și mărirea cotei de combustibil. Am avut o întâlnire și cu federațiile”, a mai declarat liderul SMEO.

Noul Contract Colectiv de Muncă va intra în vigoare la 1 aprilie 2020.

Vizualizări: 13,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: