Un nou parc industrial la Bumbești Jiu

Localitatea gorjeană Bumbești Jiu ar putea avea un nou parc industrial. Singurul existent în Gorj este în acest oraș și în administrarea Consiliului Județean Gorj. Primarul Constantin Bobaru ar vrea ca viitorul parc industrial să fie al consiliului local.

Bobaru ar vrea să preia niște hale de la Uzina Mecanică Sadu, în contul datoriei pe care aceasta o are la bugetul local. “Am discutat la ministerul de resort și în următoarea perioadă o să avem o discuție la Ministerul de Finanțe să încercăm, printr-o cale legală, să preluăm active în schimbul datoriei pe care Uzina Mecanică Sadu o are la bugetul local. Una dintre posibilități ar fi o procedură de dare în plată”, a spus Bobaru la Radio Târgu Jiu.

“Vrem să facem un nou parc industrial pe care nu îl vom mai ceda Consiliului Județean, îl vom administra noi”, a mai comunicat primarul.

Scopul lui Bobaru este acela de a accesa fondurile care vin în Gorj în următorii ani în județele miniere din Fondul pentru o Tranziție Justă. “Sunt două hale de producție, nu știu dacă le luăm pe toate odată, să vedem care este procedura, la cât sunt evaluate. Bunurile de acolo sunt sub sechestrul statului român, trebuie să căutăm soluții”, a spus Bobaru. (A.A.)

Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: