Județele în care ajung banii din Fondul pentru o Tranziție Justă

Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a anunţat care sunt județele în care vor ajunge sutele de milioane de euro din Fondul pentru o tranziție justă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis din partea europarlamentarul PSD Dan Nica, tranziţia ecologică reprezintă o şansă pentru judeţele care vor deveni zone de investiţii prioritare pentru Comisia Europeană. „Judeţele Galaţi, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova şi Mureş vor deveni zone de investiţii prioritare din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene privind regiunile eligibile. Pactul ecologic european este o oportunitate de dezvoltare şi diversificare economică pentru România, în condiţiile în care ne revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziţie Echitabilă", arată Dan Nica.

Cel mai afectat județ va fi Gorjul, unde va fi redusă activitatea carierelor miniere, dar și a termocentralelor pe cărbune. Rămâne însă de văzut în ce măsură autoritățile vor accesa fondurile pentru a crea alternative economice și pentru ecologizarea zonei.

De precizat faptul că Pactul ecologic european a fost prezentat de către Comisia Europeană drept “cel mai ambițios pachet de măsuri care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă”, ţinta fiind ca Uniunea Europeană să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în anul 2050.

Vizualizări: 2,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: