Cu ce provocări se luptă proprietarii când amenajează o baie mică?

A face o cameră de baie de dimensiuni reduse funcțională și atractivă din punct de vedere estetic, în care să fie posibil nu numai să te speli, ci și să te relaxezi, este un proiect deosebit de important pentru fiecare membru al unei familii. Specialiștii ne sfătuiesc să alegem materialele de finisare, instalațiile sanitare și piesele de mobilier în așa fel încât acestea să fie nu numai funcționale și confortabile, ci și estetic combinate.

Și totuși… Cum poți să incluzi, de exemplu, una dintrea acele cabine de dus din oferta Rom Decor dacă dimensiunile fizice ale băii nu pot fi schimbate? Pur și simplu va trebui să alegi instalațiile sanitare și mobilierul potrivite, precum și să utilizezi anumite tehnici de proiectare eficiente pentru a extinde vizual spațiul. Dacă faci totul conform regulilor recomandate de către specialiști, rezultatul va fi în mod cert unul pozitiv.

De unde poți să pornești proiectul de amenajare?


Înainte de a comanda instalații sanitare ultimul răcnet, materiale de construcție inovatoare, modernizarea trebuie să înceapă cu o pregătire a spațiului pentru amenajarea unei bai mici în așa fel încât să fii mândru de rezultate. Este important să iei în calcul până și cele mai mici detalii.

Următoarele principii generale trebuie respectate la amenajarea unei băi mici:


● trebuie menținut conceptul general inițial astfel încât disconfortul pe care îl vei suporta vreme de câteva săptămâni să fie minim;

● economisește timp și bani alegând cu înțelepciune materialele de decor, instalațiile sanitare și mobilierul potrivit pentru o baie mică;

● încearcă să faci tot ce îți stă în putință ca să obții un spațiu confortabil și funcțional pentru activitățile de relaxare și igienă zilnică.

5 pași de urmat pentru a amenaja o baie mică perfectă


1. Ia în considerare forma camerei de baie. În majoritatea garsonierelor și apartamentelor vechi, băile au aproape întotdeauna un aspect standard, de dimensiuni mici.

2. Stabilește din start unde vor fi amplasate ușa, cada sau dușul, suportul pentru prosop, oglinda, chiuveta, dulapurile și celelalte sistemele de depozitare.

3. Determină modul în care sistemul de ventilație se va potrivi cu o baie mică. Într-o încăpere în care umiditatea este ridicată, este necesară o aerisire de calitate.

4. Potrivește corpurile de baie ergonomice și mobilierul, accesoriile, în aceeași schemă de culori, atent alese pentru a mări vizual baia.

5. Reparațiile făcute într-o baie mică cu cabină de duș ar trebui efectuate ținând cont de conceptul de proiectare. În cazul încăperilor mici, inclusiv dacă e vorba de o baie, cea mai bună soluție este reprezentată de minimalism.

Cadă de baie sau duș?


Cabina de duș într-o baie mică este adesea singura opțiune recomandată pentru rezolvarea acestei dileme. Este clar că va trebui să alegi un model ergonomic și nu unul impozant. Poate însă cabina de duș să înlocuiască o cadă clasică dacă vrei nu numai să faci un duș rapid, ci și să te relaxezi pe deplin după o zi grea?

Evident că nu, dar poți alege un model de cabină de duș care să aibă următoarele caracteristici:

● o bază mai adâncă, tip mini jacuzzi, bună inclusiv pentru a scălda copiii;

● o cabină cu o configurație de colț, care este mai spațioasă;

● jeturi de hidromasaj pentru relaxare.

Cum poți aranja o baie mică?


Pentru a face această cameră cât mai confortabilă, poți alege între mai multe tipuri de instalații sanitare și mobilier:

● duș compact sau cadă standard;

● piese de mobilier minimaliste;

● sisteme suplimentare de instalații sanitare sau de depozitare.

Avantajele cabinei de duș


Cabina de duș prezintă următoarele beneficii:

● un duș amenajat în colț într-o baie mică economisește spațiu valoros;

● nu vei cheltui în exces pentru utilități (vei economisi multă apă);

● vei avea un nivel optim de umiditate în baie: ventilația amplasată deasupra unei cabine de duș elimină eficient excesul de umezeală;

● se poate obține o soluție funcțională pentru proceduri de igienă, masaj acvatic și relaxare;

● o cabină de duș modernă într-o baie mică are un preț relativ accesibil și un design elegant.

Ce corpuri de instalații sanitare și mobilier poți alege într-o baie mică?


Atunci când alegi o cadă de colț sau o cabină de duș modernă de la Rom Decor, vei găsi chiar și un loc pentru instalarea unei mașini de spălat ergonomice. Chiar dacă există foarte puțin spațiu, poți instala mașina de spălat sub chiuvetă, eliberând astfel spațiu pentru o toaletă suspendată. Mașina de spălat compactă poate fi instalată între perete și cadă / duș sau într-o altă nișă (dacă există).

Un dulap pentru depozitarea accesoriilor cu uși tip oglindă poate fi amplasat nu numai pe peretele de deasupra lavoarului, ci și pe peretele de deasupra instalației sanitare. Sistemele de depozitare pot fi poziționate în părțile laterale ale băii.

Dacă vrei o cabină de duș potrivită pentru baia ta, intră pe www.rom-decor.ro și alege modelul dorit!

Vizualizări: 1,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: