Cum convingeți arborele cu bani să înflorească

Arborele de jad, crassula ovata sau copacul cu bani, cum este cunoscut mai popular, este considerat un simbol al bogăției și al succesului financiar. Este o plantă cu frunze cărnoase, dar puțini au avut norocul să vadă arborele cu bani în floare.

Se crede că, dacă arborele de jad înflorește, este timpul să vă așteptați la o creștere semnificativă a veniturilor. Deci, apare firesc întrebarea cum putem convinge copacul cu bani să înflorească și să aducă noroc în casă?

De regulă, planta înflorește nu mai devreme de 5-10 ani de viață. Și pentru asta este nevoie să țineți cont de câteva condiții pe care să i le creaţi.

Ca tuturor plantelor suculente, arborelui cu bani îi place să fie udat moderat şi nu este nevoie să o udaţi mai des de o dată în 1-2 săptămâni.  Este important ca arborele să fie amplasat la loc cu multă lumină și să savureze cât mai mult din lumina zilei, atunci planta are mai multe șanse să înflorească.

Fertilizați și hrăniți planta, iar pentru asta puteți folosi același îngrășământ ca și pentru cactus.

În primăvară, când trece frigul, începeți să o scoateți la aer sau aerisiți mai des apartamentul. Pe măsură ce crește, transplantați planta în ghiveci nou, mai mare, dar nu adânc. Dacă are o cantitate mare de pământ, rădăcina copacului cu bani se extinde în jos, iar planta crește în sus, din acest motiv devine subțire și firavă. Înlăturați la timp frunzele uscate și ofilite.

Oferiți-i copacului cu bani multă atenție şi încercați să vă împrieteniți. Plantei îi place comunicarea la fel ca şi copăceilor bonzai. Se crede că praful de pe frunzele arborelui scade energia financiară a plantei și poate deveni un obstacol în calea fluxului de venituri. Chiar dacă nu credeți în magia acestui ritual se recomandă totuşi să ștergeți periodic frunzele arborelui de jad pentru ca planta să respire.

Potrivit regulei de feng-shui, partea de sud-est a locuinței este responsabilă de bogăție. Anume în acest loc copacul cu bani își va manifesta mai puternic posibilitățile sale energetice.

Vizualizări: 2,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: