Cum replantăm crinii pentru a avea flori şi anul următor

Cea mai potrivită perioadă de replantare a crinilor este luna septembrie. Transplantarea lor trebuie realizată doar după ce se termină perioada lor de înflorire pentru că în timpul înfloririi pot fi „deranjați” doar crinii asiatici.

Crinii se dezvoltă bine dacă le dezgropați bulbii și să-i replantați o dată la 3-4 ani, într-un loc nou, însorit, care nu permite stagnarea apei. Planta poate crește și în locurile umbroase, și în cele semiumbroase, dar va fi mai palidă și mai puțin bogată.

Bulbii-pui se dezvoltă la baza tulpinilor plantei adulte. Ei pot fi separați de ceilalți în septembrie și plantați tot atunci. Plantați-i la adâncimea de 4-5 cm, lăsând distanțe de 10-12 cm între ei. Solul trebuie să fie protejat de condițiile climatice nefavorabile și moderat de umed iar fertilizările sunt binevenite.

Puii plantați vor forma tulpini cu înălțimea de până la 30 cm în următorul an, dar nu vor înflori. În al doilea an pot apărea câțiva boboci, dar trebuie să-i tăiați. Și doar în al treilea an, după ce va deveni mai puternică, planta va înflori din plin. Înmulțirea crinilor prin pui poate fi realizată și primăvara dacă până atunci puii se păstrează într-un loc rece.

Vizualizări: 1,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: