La ce temperatură trebuie spălate perdelele

Perdelele sunt nelipsite din multe case dar nu toată lumea ştie cum trebuie spălate pentru a nu fi deteriorate. Pe lângă rolul decorativ, perdelele au și rol de barieră între casă și lumea din exterior, ceea ce înseamnă că devin un magnet pentru pra şi trebuie curățate în mod regulat.

Dacă perdelele sunt îmbâcsite de praf şi alte particule care intră în casă atunci aerul din casă va părea închis. Tocmai de aceea perdelele ar trebui spălate în mod regulat. Dar dacă nu sunt spălate cum trebuie, țesătura se va degrada și va fi nevoie să le schimbăm. Înainte să pregătim mașina de spălat haine, vom ține cont de materialul din care acestea sunt făcute, dar şi de temperatura la care se va face spălarea. Toate aceste informații sunt cu siguranță menționate pe eticheta produsului și nu ar trebui niciodată să te abați de la aceste instrucțiuni.

Dacă perdeaua ta are un model imprimat nu folosi detergent pudră pentru că, de cele mai multe ori, acest tip de produs conține și substanțe de albire, iar rezultatul final ar putea fi unul nedorit. Recomandate sunt săpunul și detergentul lichid. În plus, ele nu se usucă niciodată la soare și nici nu se calcă.

Revenind la procesul de curățare, temperatura la care se spală perdelele se schimbă în funcție de materialul din care sunt făcute. Apa nu ar trebui să aibă mai mult de 50 de grade Celsius și este important ca mașina să aibă un program de stoarcere sau de centrifugare minimă.

Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: