Cum să scoți mirosul neplăcut din covor

Un aspect important, care trebuie luat în calcul atunci când vorbim de curățarea covorului este îndepărtarea mirosului neplăcut.

Trecera timpului, petele de mâncare sau micile accidente cauzate de animalele de companie, toate își lasă amprenta asupra covoarelor. De aceea este de dorit să îndepărtăm în mod eficient petele și mirosurile cauzate de acestea. Rezolvarea constă în folosirea unor echipamente curatenie adecvate, a unor soluții speciale, precum și a unui aspirator profesional.

Întotdeauna, primul pas în curățarea covorului este aspirarea. Desigur, este de dorit să folosim un aspirator profesional, care să îndepărteze rapid și eficient murdăria dar putem folosi la fel de bine și un aspirator obișnuit. 

Apoi, după ce ne-am asigurat că nu mai exista murdărie vizibilă, trecem la pasul următor, adică la citirea etichetei covorului. Aici găsim cele mai importante informații despre compoziția precum și despre întreținerea covorului. Întrucât există țesături care nu reacționează bine la anumite substanțe de curățare, cel mai bine este să preparăm noi, o soluție în casă.

Așadar, cele mai simple soluții de a scoate mirosurile neplăcute din covor sunt alcătuite din:

• Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a neutraliza mirosurile dezagreabile. Este suficient să-l presărăm pe covor, să-l întindem bine cu ajutorul unei perii și să îl lăsăm cel puțin o zi să acționeze. Apoi, îl aspirăm și ne bucurăm de un miros mai plăcut.

• Amestec de apă și oțet

Oțetul este foarte util datorită proprietăților dezinfectante. Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute, se face o soluție din părți egale de apă și oțet, care se pulverizează pe suprafața covorului. Se aerisește bine camera, iar după ce covorul s-a uscat, se trece la aspirarea acestuia. Mirosurile neplăcute vor fi astfel neutralizate.

• Amestec de apa și ulei de Tea Tree

Uleiul de Tea Tree este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, antifungice și antibacteriene. Soluția formată din apă și acest ulei, se pulverizează pe covor, după care se așteaptă să se usuce. Mucegaiul și mirosurile neplăcute vor fi eliminate.

Dacă ai încercat soluțiile de casă iar mirosul din covor nu a dispărut, poate nu ar fi rău să apelezi la specialiști pentru o curățare profesionistă.

Vizualizări: 3,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: