Cât timp rezistă o cutie de lapte deschisă la frigider

Aproape toată lumea consumă lapte dar unii dintre noi nu au grijă la modul în care trebuie păstrat laptele pentru a fi consumat într-o stare perfectă. Produsele de origine animală sunt chiar mai delicate pentru că se pot altera imediat dacă nu le depozitezi cum trebuie. 

Trebuie întâi de toate să te uiți atent la datele de expirare în momentul în care le pui în coșul de cumpărături. De asemenea, detalii despre depozitarea lor se găsesc și pe ambalaj iar ele trebuie să stea la răcoare, departe de lumina soarelui.

Perioada de valabilitate a laptelui este totuși afectată de mai mulți factori precum: prelucrarea, depozitarea și ambalarea sa. Cel proaspăt este depozitat în frigider până în 48 de ore, iar fiert poate rămâne acolo preț de trei zile.

Laptele de băut din comerț poate sta maximum două săptămâni la frigider. Crema de brânză/de unt poate sta în frigider pentru 3 luni, iar untul poate fi depozitat astfel tot 3 luni. Desigur că este util să iei câte puțin, în funcție de nevoile familiei. Acesta trebuie să fie totuși proaspăt și cumpărat la câteva zile. 

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: