Cu cine face alianță Marcel Romanescu. Pe cine pune viceprimar!

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și-a câștigat lejer mandatul la alegerile de duminică, dar PNL nu poate face singur majoritate în Consiliul Local. Liberalii au nouă mandate de consilier, PSD - 7, Pro România - 2, Partidul Verde - 2, PMP - 1.

PNL a anunțat deja la nivel național că va interzice alianțele cu PSD. "Sunt deschis la toate negocierile posibile, cu o singură excepție, Partidul Social Democrat", a spus și Romanescu.

Pentru a face majoritatea de 11, Romanescu trebuie să facă o alianță PNL - Pro România sau PNL - Partidul Verde. Doar cu PMP nu ar face majoritate. Teoretic, primarul ar putea face alianță cu două partide și să cedeze ambele posturi de viceprimar, dar nu pare o variantă pe care să o ia în calcul. "Am posibilitatea de a face mai multe înțelegeri pentru constituirea unei majorități în Consiliul Local", a spus Romanescu. "Voi purta negocieri", a menționat acesta.

Romanescu a precizat însă că unul dintre viceprimari va fi al PNL, nedorind să confirme însă dacă este vorba de Bogdan Bejinaru. "Vedem după negocieri, mi-aș dori ca ambii viceprimari să fie din partea Partidului Național Liberal", a mai precizat Marcel Romanescu. (A.A.)

Vizualizări: 7,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: