Cu probleme în trafic. Nu respecta nicio lege!

Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat marți în flagrant un bărbat de 44 de ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea pe DN 66 Izvoarele un ansamblul de vehicule format dintr-un tractor și o remorcă, care nu aveau aplicate numere de înmatriculare sau înregistrare, transportând material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale tractorului au fost retrase la data de 3 iunie 2018, iar remorca nu este înmatriculată sau înregistrată în circulație.

Intricat emana halena alcoolica, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la verificarea provenienței materialului lemnos transportat, a reieșit faptul că acesta ar fi fost tăiat legal din pădurea proprietate personală, fără a deține aviz de însoțire.

În prezența unui pădurar silvic s-a procedat la identificarea speciei și măsurarea cantității de material lemnos, care prezenta marcă silvică, stabilindu-se cantitatea de 1,78 mc speciile cer și gârniță, aceasta fiind ridicată în vederea confiscării și predată în custodie organului silvic din cadrul Ocolului Silvic Turceni.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având retrase plăcuțele cu numărul de înmatriculare, tractând o remorcă neînmatriculată sau înregistrată, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, transmite IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: