Start la colectarea deșeurilor electronice. Ce primești dacă scapi de un electrocasnic vechi

Cei care au un televizor, aragaz sau alte electrocasnice vechi de care vor să scape trebuie să se pregătească pentru a le scoate la poartă. Începând cu data de 2 mai se dă startul campaniei ”Gorjul Reciclează”, iar vestea bună este că toate localitățile din județul Gorj vor face parte din acest program.

Campania se derulează pe o perioadă de două luni, iar la finalul acesteia va avea loc o tombolă cu premii. Directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, Luis Popa, spune că în perioada următoare vor fi împărțite pliante pentru conștientizarea populației.

”Anul acesta vom merge în fiecare localitate din județul Gorj și vom strânge acele electrocasnice vechi de la cei care vor să scape de ele. Județul va fi împărțit pe 9 zone, iar prima zonă va începe pe data de 2 mai și va cuprinde Târgu Jiu, Telești, Bălești, Drăguțești, Dănești, Scoarța, Bălănești și Turcinești. De săptămâna viitoare, colegii mei din cadrul Direcției vor merge pentru a împărți pliante pentru a anunța cetățenii. Vom avea postere pe care le vom pune la unitățile școlare, dar și la primării”, a spus Luis Popa.

Cei care vor să scape de electrocasnicul vechi vor primi un talon de tombolă și vor putea câștiga diferite premii. Extragerea va fi pe data de 2 iulie. 

”Fiecare cetățean care predă un deșeu electric complet primește un talon de tombolă. În baza acestui talon, el participă la o extragere pentru mai multe premii pentru fiecare zonă în parte, fiind vorba despre 5 mașini de călcat, 5 prăjitoare de pâine sau câte un cuptor cu microunde. Tragerea la sorți va avea loc la sfârșitul celor două luni”, a spus Cristian Ionescu, reprezentantul unei firme care se ocupă de campania ”Gorjul reciclează”. 

Vizualizări: 13,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: