Cui îi pasă de Ținutul Secuiesc?

Ieri vă spuneam despre cretinii noștri. Să ne uităm acum un pic și la cretinii lor. Ce ziceți de ăștia cu autonomia Ținutului Secuiesc? Râde lumea de ei prin Harghita și Covasna. Iar noi, din București și din restul provinciei, privim chestiunea ca pe un război care nu există. E drept, ne-au ajutat și alții. Ca să nu spun direct că ne-au manipulat.

Ungurii și românii, marea lor majoritate, se înțeleg de minune în Ținut. Li se rupe bățul steagului de autonomii, naționalități, limbi oficiale și însemne. Cum e și normal. Oamenii se preocupă de bunăstarea personală, implicit de aceea a familiei, nu de aceea a statului, că de aia e capitalism. Nici nu se întreabă de naționalitate, etnie sau mărimea penisului. Cui îi pasă? Păi, vă spun eu cui îi pasă. Le pasă unor tâmpiți de politicieni maghiari din zonă care-și mai fac niște campanie electorală pe teme de autonomie teritorială. Nici măcar ei nu cred că le-ar putea ieși pasența. Și, desigur, îi pasă Antenei 3. Specialistă în creat războaie artificiale, haznaua lui Felix a reușit să-și întărâte fanii cu IQ-uri sub unitare și împotriva ungurilor. Nici nu vrem să ne gândim ce le-au făcut maghiarii cretinilor care își bagă Antene în vene. Cum spuneam, dacă la americani naționalismul este metoda rataților de a se lăuda cu lucruri pe care nu le-au făcut ei, la noi naționalismul este metoda rataților de a se lăuda cu lucruri pe care nu le-a făcut nimeni.

Până una-alta, eu însumi mă simt prost că abordez asemenea chestiuni rizibile. Într-o Europă care tinde spre globalizare, spre ștergerea granițelor, politică economică fiscală comună, aceeași țară, practic, niște tâmpiți dintr-un sat mărginaș al UE se ceartă pe buruieni. Îți vine să-i pozezi și să-i dai la ziar, să râdă lumea de ei. La un ziar serios dintr-o lume civilizată, adică.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: