Cule din Gorj, restaurate cu studenți și profesori

Trei cule din Gorj vor fi restaurate de studenții și profesorii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București. Aceștia au vizitat în week-end mai multe cule care vor fi restaurate în cadrul Proiectului CEZ „Cule în lumină”.

„Dedicăm weekend-ul acesta unei călătorii în timp pe vremea boierilor din Oltenia! Alături de studenții și profesorii de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, ne aflăm la cele trei cule finaliste, Eftimie Nicolaescu, I.C. Davani și Cioabă Chintescu, pentru realizarea măsurătorilor necesare ideilor de proiecte de restaurare. Mulțumim pentru sprijin autorităților locale“, scrie într-o postare a CEZ România.

Constructii rezidentiale fortificate din piatra, cu doua sau trei etaje, ridicate in secolele XVIII - XIX pentru adapost si aparare in fata invaziilor otomane, culele continua sa faca parte din identitatea culturala si turistica a Olteniei, in ciuda faptului ca aproape 90% dintre acestea au disparut de-a lungul istoriei.

Proiectul celor de la CEZ Romania urmareste si promovarea stilului arhitectural specific al culelor din Oltenia, prin implicarea studentilor si profesorilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu.

Vizualizări: 2,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: