Culoarea preferată ne dezvăluie personalitatea

Psihologii susţin că preferinţa noastră pentru anumite culori dezvăluie aspecte ale personalităţii pe care altfel nu le-am cunoaşte. Culorile ne influențează viața, dezvăluindu-ne personalitatea, trăsăturile pregnante și comportamentul. Ele aduc în viața noastră seninătate, fericire, relaxare, entuziasm sau beatitudine.

Mulţi oameni au preferinţe coloristice comune, iar culorile cele mai des întâlnite în preferinţe sunt cele puternice.

Alb este simbolul păcii

Această culoare semnifică puritate, compasiune şi optimism. Persoanele care preferă această culoare sunt blânde, tolerante, înțelegătoare, empatice, ușor adaptabile și au tendința de a se sacrifica pentru cei din jur, punându-i întotdeauna pe primul plan.

Negru este negativ şi pesimist

Persoanele care preferă această culoare posedă abilități de conducător, nu își asumă riscuri și evită să fie în centrul atenției. Pot fi timizi, dar, când ies din cochilie, îi uimesc pe cei din jur. Fiind nuanță puternică, în combinație cu alte culori, domină.

Albastru este simbolul calmului

Persoanele care preferă această culoare sunt firi calde și așezate, pragmatice, amuzante și entuziaste, care trăiesc clipa și nu se tem de viitor. Pot avea caracter temperamental, sofisticat, trăsături contrastante.

Portocaliul semnifică energie

Pasiune, putere și autoritate şi spirit competitiv, toate acestea caracterizează persoanele care preferă această culoare. Sunt persoane curajoase și însetate de cunoaștere, având abilitatea de a influența pozitiv oamenii din viața lor prin sfaturi și încurajări.

Roșu semnifică romantism, curaj, competitivitate

Persoanele care preferă această culoare nu se rușinează să-și exprime public afecțiunea pentru persoana iubită. Sunt pline de viață, se bucură de atenția celor din jur și au curajul să iasă în evidență în orice situație. Au hobby-uri diverse și doresc să fie cei mai buni în ceea ce fac, fiind atrași de lux.

Galben este simbolul sociabilităţii

Persoanele care preferă această culoare, dețin puterea de a lumina viața celor dragi prin dispoziția optimistă și prietenoasă. Alături de ei, viața este mereu frumoasă, pentru că sunt iubitori și foarte sociabili, loiali, înțelegători și creativi.

Verde este simbolul determinării

Persoanele care preferă această culoare sunt caractere ambițioase, curajoase, muncitoare, dar încăpățânate. Dacă își propun să facă ceva, nimeni și nimic nu le poate sta în cale, pentru că nu se tem să se exprima liber, indiferent de situație și au întotdeauna ultimul cuvânt.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: