Cum a calculat Răuţ că sunt necesare 3.000 de concedieri la CEO

Directorul de resurse umane al unităţii, Ion Răuţ, a confirmat că în următorii cinci ani sunt posibile 3000 de disponibilizări ce vor fi făcute printre mineri şi energeticieni. Cifra respectivă se regăseşte în planul de management aprobat de Consiliul de Supraveghere al CEO, plan de management care a fost întocmit de managerul privat Laurenţiu Ciurel.

Acesta a vorbit deja despre 600 de disponibilizări ce vor avea loc anul viitor, iar acum, în baza celor declarate de Răuţ, devine evident că şi în următorii ani politica de reducere a personalului din compania de stat va continua într-un ritm care, în alte vremuri, i-ar fi „răsculat” pe unii lideri sindicali.

„Planul de management e întocmit pentru o perioadă de cinci ani, dar actuala echipă de conducere are mandat pentru patru ani, deci e posibil ca pe un an de zile să nu stea lucrurile chiar aşa. Am făcut nişte socoteli cu destul de mare precizie şi aşa s-a ajuns la această cifră de 3000. Sunt avuţi în vedere în principal cei care sunt în pragul pensionării şi în perioada de pre-pensionare, care mai au doi ani de lucru. Lor li se va asigura un venit lunar egal cu salariul mediu net pe economie şi le va merge şi vechimea în muncă, astfel că vor putea ieşi la pensie în condiţii mai avantajoase, decât dacă li s-ar fi dat banii toţi odată prin plăţi compensatorii”, spune Răuţ.

Directorul de resurse umane afirmă că administraţia nu a purtat discuţii pe această temă cu sindicatele, reprezentanţii minerilor şi energeticienilor urmând să fie „notificaţi” în acest sens. „Când vom stabili programul pe 2014 îi vom notifica pentru că atunci vom avea lucrurile mult mai bine conturate. Aşa e procedura legală şi o aplicăm întocmai”, mai declară Răuţ.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: