Cum ajută primăriile din Gorj bătrânii de peste 65 de ani

Autoritățile din județul Gorj dau asigurări că se vor implica să ajute toate persoanele de peste 65 de ani din județ care sunt vulnerabile în această perioadă și care, de miercuri, vor mai putea ieși din case doar între orele 11 – 13, pe timpul zilei, ca să cumpere mâncare sau medicamente. Multe primării au anunțat deja cum vor ajuta bătrânii ca să rămână cât mai multe în case.

La Târgu Jiu, a fost pus la dispoziția vârstnicilor un număr de telefon la care pot cere sprijin dacă au nevoie de mâncare sau medicamente. Cei din cadrul primăriei vor merge să cumpere cele necesare pentru acești oameni. „Persoanele vulnerabile din municipiul Târgu Jiu, cu precădere cele cu vârsta de peste 65 de ani, pot solicita sprijinul Primăriei pentru achiziționarea produselor alimentare, de igienă sau a medicamentelor, apelând, în acest sens, numărul: 0253.238.054. Cetățenii menționați vor suporta integral costul achizițiilor. Solicitările se primesc conform următorului program: Luni: 08.00- 16:00; Marți: 08:00- 17:00; Miercuri: 08.00- 16:00; Joi: 08.00- 17:00; Vineri: 08.00- 14:00”, se arată într-un mesaj al municipalității.

De o mână de ajutor vor beneficia și bătrânii din comuna gorjeană Peștișani. Au fost deja identificate peste 700 de persoane care vor avea nevoie de sprijin din partea primăriei. „În Comuna Peștișani, cu domiciliu stabil, există 747 persoane cu vârsta peste 65 de ani. Acestora li se alătură cei care locuiesc aici, dar nu au domiciliul declarat. Personalul primăriei este foarte implicat și va face tot ceea ce este posibil ca niciunul dintre bătrânii nostrii să nu fie neglijat. Dar, totuși, sunt mulți. Unele dintre aceste persoane au copii, frați, rude, vecini care-i pot ajuta în sensul de a le face cumpărăturile, rețetele medicale ș.a. Nu va rămâne niciun bătrân din comună izolat, fără sprijin din partea primăriei! Vă rog să nu se vină cu pretenții absurde întrucât vrem să asigurăm confortul pentru toți cei care au nevoie”, a fost mesajul primarului din Peștișani, Cosmin Pigui.

În plus, la Rovinari, autoritățile au anunțat că se vor ocupa să facă pentru bătrâni cumpărăturile de care au nevoie și să le ducă la ușa acestora.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: