Pacienți izolați la spitalul din Târgu Jiu. „Sperăm să fie negative rezultatele”

Noi suspiciuni de coronavirus. 14 pacienți sunt internați, în acest moment, în izolatoare în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Unitatea medicală are în plan să suplimenteze numărul de paturi destinate celor cu suspiciuni de coronavirus dacă situația se va agrava.

Toți cei 14 pacienți suspecți de coronavirus au fost izolați și se așteaptă rezultatele. „S-a ajuns undeva la 14 pacienți cu suspiciuni. Se recoltează probe. În funcție de rezultat, urmează să vedem ce măsuri se vor lua. Sperăm să fie negative. Durează undeva la două, trei zile. Deocamdată rămân în izolare până la venirea rezultatelor. Mai sunt locuri la Secția Boli Infecțioase. Există și acea variantă de extindere la Dermatologie și Oncologie. Momentan, nu avem probleme”, a dat asigurări managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu.

Probleme mari sunt, și la Târgu Jiu, în privința refacerii stocului de materiale sanitare și echipamente de protecție. „În momentul de față, problema cea mai mare și nu numai în spitalul nostru, este de asigurarea acelor stocuri de materiale de protecție. Sunt comenzi trimise comenzi peste tot, dar, din păcate, furnizorii nu au stocurile asigurate. Avem momentan aceste stocuri, dar sperăm să fie găsite aceste soluții și furnizorii să ne garanteze acele comenzi pe care le-am trimis și să livreze aceste echipamente cât mai repede. Spitalul are și măști, și mănuși, și combinezoane. Avem stocuri, dar evoluția poate să crească oricând, dar sperăm să fie livrate aceste comenzi”, a mai spus Vienescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: