Cum ar putea să mai prindă viață zonele miniere

Un primar din Gorj își dorește ca ideea de a închide unele cariere miniere din zona Oltenia să fie regândită. Edilul din Cătunele, Florinel Țuilă, speră ca guvernul să-și reconsidere planul de a închide mineritul și crede că angajarea a 500 de oameni ar da viață localităților miniere de pe raza județului Gorj.

Mii de mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor pleca la pensie anul viitor și asta dacă se va aplica legea de reducere a vârstei de pensionare. Țuilă mai spune faptul că dacă mineritul din alte state europene funcționează, ar trebui ca și la noi să se întâmple la fel.

”Să sperăm că o să mai meargă și CE Oltenia dacă mai merge mineritul în Polonia, Franța, Germania și Italia. Nu trebuie să fim noi exemplul lumii. Să meargă mineritul la noi, ca și la ceilalți. Când o să închidă în Vest, atunci să închidă și la noi. Așteptăm să se răzgândească și să nu se închidă. Ne închid pe noi să putem cumpăra energie de la ei, da. Problema cu legea de pensionare va aduce 2 lucruri bune. În primul rând, vor pleca oamenii la pensie pentru că s-au săturat de muncă în ape și noroaie. De asemenea, dacă se va mai angaja tineret, am putea să mai înnoim zonele. Tinerii au plecat că nu mai au locuri de muncă. 500 de angajări dacă s-ar face, ar fi 500 de familii, ar fi un pic de viață în zonele noastre. Zona noastră începe să dispară”, a spus primarul Florinel Țuilă, la Radio Infinit.  

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: