Bobaru: Salariile sunt mici la UM Sadu

Un nou an, o nouă speranță în ceea ce privește retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu. Primarul Constantin Bobaru speră ca anul viitor să fie unul bun și să aducă întreaga sumă de bani de care uzina are nevoie pentru acest proces de retehnologizare.

De asemenea, edilul mai spune faptul că uzina are deja în conturi 10 milioane de euro, sume de bani care au venit de la guvern pentru dotarea cu echipament de ultimă generație. ”Uzina Mecanică Sadu are în acest moment în cont aproape 10 milioane de euro, bani care ar schimba tot ceea ce înseamnă dotarea cu echipament de ultimă generație. UM Sadu are o problemă legată de echipamentele vechi. Sunt unele de 80 de ani, asta este situația acolo. Chiar aseară am purtat discuții ca UM Sadu să poată să primească întreaga sumă pentru a putea deveni competitivă pe piață”, a spus Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

O altă problemă  cu care se confruntă uzina este aceea legată de îmbătrânirea personalului, dar și de faptul că este prost plătit. ”A doua chestiune este legată de lipsa de personal. Din păcate, media de vârstă a celor care lucrează la uzină este una foarte înaintată. Nu vor putea completa resursa umană cu salariile pe care le au acum. Sper ca după retehnologizare, să fie puse la dispoziție și un salariu mai bun ca oamenii să fie atrași. Sperăm ca de anul viitor lucrurile să intre pe un făgaș normal”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: