Cum arată bicicleta electrică produsă la Peştişani

Cetăţenii din comuna gorjeană Peştişani au aflat cum vor arăta bicicletele electrice care vor fi produse, în curând, la ei în localitate. Investitorii au oferit comunităţii, cu titlu de prezentare, un model de bicicletă, care a fost expus pe holul primăriei. Primarul Cosmin Pigui a dat o tură şi a rămas impresionat de viteza pe care o poate atinge acest vehicul.

Fabrica de biciclete electrice va funcţiona, începând cu luna ianuarie 2019, în satul Gureni al comunei Peştişani. Investitorii sunt câţiva afacerişti din Italia şi China. Vor începe cu asamblarea bicicletelor, iar pentru această activitate vor recruta 25 de persoane. Intenţia investitorilor este ca în timp să şi producă o parte din componentele bicicletelor, iar pentru asta vor mai angaja personal, în jur de 200 de persoane.

„Investitorii au fost la Peştişani şi acum câteva zile. S-au pus de acord cu cel de la care închiriază hala de producţie. Din discuţiile lor, am înţeles că ar vrea ca până la jumătate lunii ianuarie să aibă totul făcut ca să înceapă producţia. Sunt mulţumiţi. Nu au început recrutările până nu ştiu cu exactitate data la care vor începe producţia. Nu este complicat, nu trebuie mână de lucru calificată, pentru că în primă fază va fi montaj. În două zile, angajaţii vor învăţa ce au de făcut”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Investitorii au lăsat la sediul primăriei un model de bicicletă electrică, iar primarul Cosmin Pigui a şi testat-o. „Mi-au adus o bicicletă, cu titlu de prezentare, care este în holul primăriei. Am dat şi eu o tură cu ea. Nu a fost vremea atât de bună, dar când va fi mai bună o să mă plimb mai mult cu bicicleta. Întrucât nu am mers niciodată cu motocicleta, mi s-a părut destul de ciudat să atingi 40 km la oră cu bicicleta. Viteza maximă este de 42-44 de km. Frânele sunt Shimano, acumulatorul este Samsung, motorul este Bosch, dar restul componentelor se pot produce aici: cadru, roata, spiţe, şaua, coarnele şi alte componente. Asta este intenţia investitorului”, a explicat primarul din Peştişani.

O bicicletă de acest gen va costa în jur de 650 de euro, dar poate ajunge până la câteva mii de euro, în funcţie de model. Asta pentru că la Peştişani vor fi realizate mai multe tipuri de biciclete electrice, de dimensiuni diferite. De asemenea, bicicletele de acest gen sunt rabatabile, astfel încât să poată fi introduse uşor în portbagajul maşinii.

Conform autorităţilor din Peştişani, traseul Peştişani - Târgu Jiu, dus-întors, va putea fi străbătut în circa o oră cu un astfel de mijloc de transport.

Galerie foto



Vizualizări: 7,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: