Studenţii UCB, ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu a găzduit joi, 6 decembrie, evenimentul de lansare a unui proiect destinat studenţilor. Este vorba de Parteneriatul pentru Activităţi de Calificare a Tinerilor (PACT), proiect implementat de SoftTehnica SRL, în calitate de lider al parteneriatului, cu Asociaţia Excelsior pentru Educaţie şi UCB.

Printre obiectivele proiectului se numără crearea unui parteneriat social prin creşterea gradului de comunicare şi de dezvoltare a relaţiei dintre organizatorii şi partenerii de practică, prin dezvoltarea, concretizarea şi implementarea unor parteneriate existente şi a unora noi, dar şi prin conceperea, dezvoltarea şi implementarea unui sistem de informare coordonat pe direcţia angajator-unitate de învăţământ superior.

Un alt obiectiv este acela de creştere a ratei de participare, pentru 200 de studenţi, la programe de învăţare la locul de muncă, prin programe de stagii de practică profesioniste şi performante, în vederea creşterii ratei de ocupare a forţei de muncă.

La finalul proiectului, 144 de studenţi vor dobândi o calificare, iar 88 îşi vor găsi un job. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni. (A.P.)

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: