Şedinţe de Consiliul Local, anunţate cu 18 minute înainte

Un consilier local din Tismana îl acuză pe primarul Narcis Remetea că nu respectă procedurile de convocare a ședinelor de Consiliu Local.

În cadrul unei conferinţe de presă, Constantin Probaji, consilier local al partidului Uniunea Salvaţi România (USR) Tismana, a făcut câteva afirmaţii cu privire la modul în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local.

Consilierul local USR transmite că şedinţele sunt anunţate cu 18 minute înainte de începere, fără a avea o justificare: „Aş vrea să informez populaţia cu privire la unele abordări ale primăriei şi primarului de la Tismana. Am avut cazul, pe data de 6 noiembrie 2022, ora 11:42, pe grupul dedicat consilierilor, primarului şi secretarului general. S-a conovcat o şedinţă de urgenţă, la ora 12:00, adică am fost anunţaţi cu 18 minute înainte, pe grupul de Whatssapp, prin care nu era justificat caracterul pe care legea îl prevede: de maximă urgenţă sau forţă majoră. Este o abordare care nu are temeiul legal, nu se justifică prin nimic. A fost vorba despre un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară, deci cheltuirea banului public, majorare şi diminuare în cadrul aceluiaşi buget”.

Probaji susţine că această atitudine este una intenţionată şi că se urmăreşte excluderea unor consilieri: „Se doreşte a nu fi o dezbatere fizică. Cum poţi să votezi un proiect de hotărâre în după 2-3 minute de la apariţia lui pe convocator. Consilierii apropiaţi primarului votează „pentru”, printr-un simplu mesaj pe Whatsapp.

De asemenea, consilierul USR vorbeşte despre o lipsă de transparenţă a primarului faţă de cetăţenii oraşului: „Am propus filmarea audio-video a şedinţelor. Cu greu am ţinut piept atât primarului, cât şi celorlaţi consilieri care nu şi-au dorit acest lucru. Nu este nici normal şi nici moral ca cetăţenii să nu cunoscă ce se dezbate. Am cerut o serie de acte, pentru că sume importante de bani sunt cheltuite de administraţie pe diferite tronsoane de drum, reparaţii la poduri şi achiziţii importante în transport, care au fost făcute de primarul oraşului Tismana, fără a avea hotârâre de consilu. Deci şi-a permis, dumnealui, în nume propriu, să achiziţioneze, de peste 15 miliarde mijloace de transport şi utilaje, fără a avea baza legală. Am solicitat insistent domnului primar să îmi înainteze documentele în baza cărora a făcut aceste achiziţii, am primit din partea lui, după 30 de zile, un răspuns că o să urmeze să îmi înainteze. Consider că prin aceste lucruri nu se face decât să se ascundă lucruri”.

Primarul Narcis Remetea a fost contactat în repetate rânduri, dar nu a dorit să comenteze afirmaţiile.

În aceeaşi conferinţă de presă, deputatul USR Gorj, Radu Miruţă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de noua decizie luată în Parlamentul României: „Nu este normal să scoţi capacităţile pe bază de lignit şi de huilă din România. Nu poţi să le scoţi din producţie fără să pui ceva în loc. PSD ne-a dus cu vorba despre condiţiile din această ordonanţă, până când ne-a minţit. Este extraordinar de trist. Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au avut aceeaşi abordare. Îşi rupeau hainele de pe ei că vor proteja mineritul din judeţul Gorj”,  a declarat Miruţă.

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: