Cum arată noua piaţa agroalimentară din Mătăsari

Cetăţenii din comuna Mătăsari se pot mândri cu cea mai modernă piaţă agroalimentară din zonă. Noul spaţiu comercial înfiinţat de administraţia locală pentru producătorii şi comercianţii locali a fost pus în funcţiune încă de luna trecută. Fermierii din zonă, şi nu numai, care vin aici cu fel de fel de produse din gospodăria proprie, plătesc zilnic pentru folosirea unei tarabe o suma modică de 3 lei.

Piaţa agroalimentară din Mătăsari, realizată în totalitate cu fonduri de la bugetul local al comunei, a fost inaugurată. Fermierii din zonă, dar şi din alte localităţi, au început să vândă produsele în acest spaţiu. Cei care îşi fac cumpărăturile la această piaţă pot găsi în acest moment: fructe, legume, ouă, răsaduri, lactate, şi alte produse. Piaţa mai dispune de patru spaţii: unul fiind în suprafaţă totală de 15 mp pentru comercializarea de ouă şi alte trei, fiecare de 20 mp, pentru vânzarea de carne, lactate şi peşte. Primăria Mătăsari a organizat până acum 2 licitaţii pentru închirierea acestor spaţii situate în Piaţa Agroalimentară din Mătăsari, în scopul desfăşurării de activităţi de comerţ. Doar unul a fost atribuit. Primăria spune că de aici înainte nu va mai organiza licitaţie, ci le va acorda la un preţ de circa 900 lei/lună/spaţiu, în funcţie de cum vor sosi cererile. “Solicitări sunt, dar mai întâi fermierii trebuie să-şi ia certificatele de producător, de aceea mai întârzie puţin. Pentru o masă, producătorii locali plătesc 3 lei. E simbolică taxa. Iar pentru spaţiile pe care le avem în piaţă nu am închiriat decât unul, cel de carne. Cine vine primeşte spaţiu, nu mai ţinem licitaţie. Vom menţine preţul stabilit la ultima licitaţie”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.   

„Vindeam produsele în stradă“

Clădirea ridicată în centrul comunei dispune şi de 32 de mese, care sunt închiriate micilor producători pentru vânzarea legumelor şi fructelor. Piaţa este prevăzută cu o încăpere frigorifică pentru depozitarea peştelui şi încă o încăpere frigorifică pentru diverse produse. Primăria Mătăsari a realizat duşuri şi toalete moderne pentru vânzători, dar şi grupuri sociale pentru clienţi. Fermierii care vând produsele aici spun că înainte să fie realizată această piaţă închisă erau nevoiţi să vândă produsele în stradă. “Înainte vindeam pe stradă. Stăteam în ploaie, pe soare, legumele şi celelalte produse ni se stricau. Aici e foarte bine. Eu vin aici cu legume din grădină, mărar, ceapă, leuştean. Mai am şi ouă, căpşuni, lapte. Taxa este mică, e uşor de suportat. Sunt din Băleşti şi de câţiva ani vin aici cu produse la vânzare. Acum activitatea o desfăşurăm în cele mai bune condiţii”, a spus un comerciant din Mătăsari.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: