Cum au ajuns doi tineri să facă turism la Crușeț. Pun pe picioare a doua cabană!

Doi tineri îndrăgostiți de natură iremediabil au creat un colț de rai pe un deal dintr-un sat din Gorj. Pare introducerea unei cărți de dragoste, dar este temelia unei afaceri inedite care și-a deschis porțile în Gorj. Într-o comună ce nu a mai fost promovată până acum în rândul turiștilor, cei doi tineri au ridicat o cabană din lemn într-un cadru de poveste. Turiștii care vor să renunțe la agitația din oraș și să petreacă timp de calitate în mijlocul naturii găsesc într-un sat din Crușeț o oază de relaxare.

Cabana din lemn este construită, în satul Slăvuța, din Crușeț, pe un deal și este înconjurată de verdeață. Turiștii au la dispoziție un ciubăr cu apă fierbinte, pot face drumeții în zonă ori se pot plimba cu ATV-ul. Sunt doar câteva lucruri menite să atragă iubitorii de natură în Gorj.

Totul a pornit de la dorința celor doi tineri de a avea unde să petreacă weekend-urile. Alina ne-a povestit cum a pornit totul: “Noi suntem iubitori foarte mari de natură și drumeții la munte. Ideea a venit, anul trecut, în primăvară, când ne plimbam cu ATV-ul și ne-a plăcut atât de mult încât am zis: Hai să ne facem o căbănuță aici. Inițial am gândit să facem proiectul doar pentru noi, apoi am decis să o deschidem și pentru public. Am vrut să ne bucurăm în weekenduri, vacanțe, zile libere”.

Poveste începută în pandemie

Povestea a început în vara anului trecut, în plină pandemie. Ajutați și de părinții lor, cei doi tineri, care muncesc în Craiova, și-au văzut visul împlinit în aproape o jumătate de an. Ei au gândit întregul proiect al cabanei și aduc permanent îmbunătățiri. “Ne-am apucat în iunie, vara trecută. Am lucrat destul de încet la ea. Ne-au ajutat foarte mult părinții noștri și cu materiale. Am făcut-o inclusiv cu ajutorul localnicilor. Noi am gândit totul. Inclusiv design-ul interior și aducem constant îmbunătățiri. Am adus și un ciubăr”, a mai spus tânăra.


Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât zona nu era căutată de turiști. A devenit odată cu acest popas inedit. Au trecut pragul Cabanei Colț Verde turiști, în special, din București.

„Zona nu este foarte turistică. Este la cel mult o oră și jumătate de Rânca. Am încercat să oferim noi niște activități: tururi cu ATV-ul, drumeții pe munte, biciclete. Este și un mic lac unde se poate pescui. Punem activități la dispoziția turiștilor să nu fie plictisitor pentru cineva care vine și stă mai multe zile. Cabana este în Slăvuța, comuna Crușeț. Este o zonă foarte frumoasă și merită să fie promovată. Eu am fost acolo pentru prima dată și este păcat că nu este exploatat turistic locul. Sunt foarte mulți turiști dim București care vin. Mai mult de 80% sunt din București. Am avut turiști din Timișoara, care au venit și au petrecut Revelionul la căbănuță”, ne-a mai spus Alina.

PREȚ

O noapte aici costă 250 de lei. Cabana are o capacitate de patru locuri. A găzduit cupluri, dar și familii cu doi copii sau grupuri de prieteni. “Turiștii ne găsesc pe platforma Airbnb. Mi se pare mai potrivit pentru genul acesta de cazări. Intenționăm să mai facem o cabană. Am văzut că este foarte apreciată. Oamenii își doresc să se detașeze de agitație, să fie singuri. Căbănuța este la patru sute de metri de ultima casă din sat. Sunt toate utilitățile. Este ideală pentru două persoane, dar am avut familii cu doi copii și grupuri de patru persoane. La parter, este o canapea extensibilă pe care se poate dormi fără probleme, iar la mansarda open space este dormitorul. Pot sta patru persoane fără probleme”, a mai spus Alina.

Galerie foto












Vizualizări: 12,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: