Cum au început minerii să creadă că există Covid 19: "Ne spuneau că e o șmecherie"

Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu mai iau în râs coronavirusul. Dacă până acum câteva zile mulți erau sceptici și nu credeau în existența virusului, acum, după ce un coleg infectat le-a spus cum s-a simțit în spital, salariații companiei au început să respecte mai mult regulile de protecție.

Pe site-urile de socializare, mulți angajați ai companiei s-au declarat neîncrezători în existența virusului care face tot mai multe victime. Dar, de câteva zile, aceștia și-au schimbat atitudinea. „Sunt unii care, și pe mijloacele de socializare, pe site-uri, dau un semnal de neîncredere, de scepticism. Nu am să comentez aceste semnale. Am observat un lucru la colegi care până zilele trecute comentau negativ, că nu există”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

După ce un miner de la Tehomir, care a fost confirmat cu noul virus și internat în spital cu toată familia, le-a povestit colegilor săi, de pe patul de spital, cum s-a luptat să se vindece, colegii lui au început să se gândească de două ori înainte de a se mai întreba dacă există sau nu acest virus.

În plus, văzând că numărul de angajați testați pozitiv este tot mai mare, aceștia au început să se protejeze mai mult decât înainte și să poarte masca tot timpul. Ion Rușeț a mai adăugat că acum salariații nu mai cred pandemia o „șmecherie”. „A fost un coleg internat la spitalul din Târgu-Cărbunești împreună cu familia. Erau foarte mulți colegi care ziceau că nu există Covid, că era manipulare. După internarea acestui coleg, care le-a dat telefon și le-a spus că nu este așa, am o problemă, mă simt rău. Acei colegi au început să aibă o altă atitudine. Nu am mai văzut colegi care să nu mai creadă în acest pericol. Plus că nu am văzut un coleg care să spună că merge să viziteze pe cineva care e în spital și are Covid. Sigur că nu se poate, dar nu a avut nimeni curajul să spună asta. Am trăit momentul când colegi salariați și-au schimbat atitudinea după discuția cu colegul de la Tehomir. Erau întrebări de genul: Câți bani ați dat pe măști, pe spirt? E o afacere! Nouă când ne măriți salariile? Ne spuneau că e o șmecherie cu Covidul. Acum nu mai sunt astfel de voci”, a mai spus Rușeț, la Tele3.

Până acum, zeci de mineri s-au infectat cu noul virus. Alți aproximativ 200 de angajați au fost izolați la domiciliu.

Vizualizări: 5,396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: