Cum au votat gorjenii la Senat

Rezultatele provizorii arată că PSD a fost pe primul loc la Senat, urmat de PNL, Alianța USR-PLUS și... AUR, acest partid apărut pe un curent puternic naționalist, care la alegerile locale nici măcar nu a avut candidați în Gorj.

PSD a obținut în Gorj 42.453 voturi, ceea ce îi asigură cel mai probabil un mandat de senator lui Cristi Rujan, fostul prefect.

PNL a fost pe locul al doilea, cu 28.239 de voturi, aici candidatul de pe primul loc fiind omul de afaceri Ion Iordache. Acesta trebuie să aștepte distribuirea mandatelor pentru a afla dacă a intrat în parlamentul, fiind posibil ca în Gorj mandatul să îl ia partidul de pe locul al treilea sau chiar al patrulea.

Pe locul al treilea la Senat a fost Alianța USR-PLUS, cu un rezultat mult mai bun ca la alegerile locale, având 9.160 voturi, candidatul de pe primul loc fiind Corneliu Răducan Morega.

AUR - Alianța pentru Unirea Românilor, avându-l candidat pe Andrei Florian Dinache, s-a clasat pe locul al patrulea, cu 8.450 de voturi.

Interesant este și rezultatul Pro România, care a obținut 7.031 de voturi mizând tot pe un necunoscut, Alexandru Baicu Ciudin.

În clasament urmează PMP, care cu candidatura lui Sorinel Boza, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, a obținut 5.590 voturi, jumătate din rezultatul de la alegerile locale.

Urmează în clasament Partidul Verde - 1.645 de voturi și Partidul Ecologist Român - 1.197 voturi, cele două partide nefăcând oricum pragul la nivel național, celelalte formațiuni luând sub o mie de voturi.

Vizualizări: 7,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: