Cum decizi dacă e profitabil să închei o asigurare pentru telefonul mobil

„Trebuie să vă asigurați obligatoriu telefonul mobil!” „Cum poți avea un smartphone fără asigurare? Esti nebun!". Cu siguranță ați început să citiți acest articol așteptându-vă la aceste tipuri de fraze, precum și la un bombardament de motive pentru a vă asigura mobilul. Dar, cu toate acestea, nu aceasta este intenția noastră. Ceea ce vrem cu acest articol este să vă oferim punctele cheie, astfel încât să știți dacă va fi profitabil, în cazul dvs. specific, să încheiați o poliță de asigurare pentru telefonul mobil. Pentru că, într-adevăr, nu întotdeauna merită încheiată o asigurare pentru smartphone.

Întreabă-te: dacă mobilul tău se defectează pentru câteva ore, ar fi o problemă majoră pentru tine? Pe de altă parte, folosești smartphone-ul pur și simplu pentru apeluri sau este centrul tău de date personale, unde stocați informații valoroase?

Asigurare telefon Emag Eprotect

Protagonistul acestei povești în cele din urmă este nimeni altul decât telefonul tău, așa că o mare parte din lucrurile de care trebuie să ții cont se învârt în jurul dispozitivului tău. Răspunsul la întrebare este pe smartphone-ul tău și vei afla imediat de ce.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de a încheia o asigurare pentru telefonul mobil:

Cum este mobilul tău?
 

Îl iei în fiecare zi, îl folosești câteva ore pe săptămână și totuși nu te-ai oprit să te gândești că vârsta și valoarea lui sunt busola pentru a decide dacă să-l asiguri sau nu.

Telefon mobil nou: ia în considerare asigurarea acestuia
 

Dacă mobilul tău tocmai a fost achiziționat, atunci ești mai aproape de a spune da asigurării. Din mai multe motive. În primul rând, și cel mai important, pentru că pentru a-ți putea asigura telefonul, faptul că este nou poate fi o condiție indispensabilă pentru asigurător. Și, în al doilea rând, pentru că tocmai ai plătit pentru asta, sau cineva a făcut-o pentru tine și, prin urmare, vrei să îl protejezi. Este nou, motiv să nu riști. În plus, ti se intampla si sa nu vrei sa scoti folia de pe ecran pentru ca nu vrei sa sufere o zgarietura?

Telefon mobil scump: ce așteptați pentru a obține asigurarea?
 

Există astăzi un număr mare de modele al căror preț de achiziție depășește 1.000 de euro. Există adevărate calculatoare mici și, în general, aceste tipuri de achiziții pot fi finanțate sau plătite în rate. Dacă telefonul tău este de ultimă generație, recomandarea noastră este să nu te gândești prea mult și să îl asiguri, pentru că imaginează-ți că suferă o defecțiune ireparabilă și trebuie să plătești în continuare pentru el. Tot ceea ce îți va oferi asigurarea este vital pentru a te bucura de smartphone-ul tău liniștit și pentru a nu lăsa valoarea investiției tale în mâinile unui accident neprevăzut.

Telefon mobil vechi: nu merită să îi faci o asigurare
 

Daca tot esti unul dintre nostalgicii care au un Nokia si joaca Snake, adica tot te descurci cu un telefon mobil fara conexiune la internet, sau retele de socializare, sau aplicatii, e clar ca nu merita sa il asiguri, deoarece prețul actual al telefonului va fi chiar mai mic decât costul poliței.

Dar dacă ai un smartphone care are doar 1 an, nici nu îl vei putea asigura, deoarece, așa cum am subliniat anterior, angajarea asigurării mobile este direct legată de data achiziției și dacă au trecut câteva zile de atunci, este posibil ca asigurătorul să nu accepte.

Cât de mult și cum îți folosești mobilul?
 

Acesta este un alt factor de luat în considerare. Cel mai des întâlnit astăzi este că telefonul mobil nu este doar un dispozitiv pentru apeluri și mesaje. Din contră. A devenit o agendă, o cameră foto/video, dispozitivul care îți gestionează planificarea sălii de sport, unde îți stabilești toate comunicările pe rețelel de socializar, unde îți vezi contul bancar și chiar în unele cazuri, principalul instrument de lucru.

Dacă aceasta este descrierea telefonului tău, dacă să nu ai acces la vreuna dintre aceste funcții te face să intri în panică și dacă trebuie să ai tot timpul un mobil funcțional, asigură-te.

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: