Cum explică primarul din Albeni scandalul de la primărie

Scandalurile continuă la Primăria Albeni din județul Gorj. Primarul Ionuț Stan este cercetat pentru purtare abuzivă, după ce ar fi agresat-o miercuri pe contabila primăriei. În timp ce Viorica Băltărețu spune că primarul recurge la astfel de gesturi pentru a o constrânge să-și dea demisia, acesta susține că subalterna refuză să-și ducă la îndeplinire atribuțiile din fișa postului. De asemenea, primarul neagă acuzațiile care i se aduc.

Conflictul dintre primarul Ionuț Stan și contabila Viorica Băltărețu a avut loc miercuri după-amiază, chiar în sediul primăriei. Femeia a declarat presei că primarul a mers în biroul său pentru a-i înmâna o hârtie și că a agresat-o în timp ce o citea. Spune că primarul a împins-o, moment în care s-a izbit de un dulap. Contabila spune că primarul și-ar dori ca ea să-și dea demisia și că recurge la astfel de gesturi pentru că refuză să facă asta.

Primarul din Albeni spune însă că nici nu a atins-o pe contabilă și că doar i-a reproșat că nu își face treaba. ”Nici n-am îmbrâncit-o, nici n-am atins-o, nici nu am jignit-o. Atât i-am cerut, să întocmească situațiile, bilanțul și monitorizarea. Nu vrea de nicio culoare. Suntem în 24 ianuarie, primăria Albeni nu încasează impozite și taxe de la cetățeni. N-am închis anul 2018, tot din cauza lor, că nu au operat extrasele de cont de la persoanele juridice, cele de la popriri. Vor să mă denigreze”, a comentat primarul Ionuț Stan.

Anchetă. Primarul cere testul poligraf

În urma conflictului dintre cei doi, femeia a sunat la poliție. Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. ”Polițiștii au fost sesizați că bărbatul ar fi îmbrâncit-o pe aceasta și i-ar fi aruncat documentele pe care le avea pe birou pe jos. În cauză se fac cercetări pentru sărvârșirea înfracțiunii de purtare abuzivă”, a declarat Miruna Prejeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj.

Primarul spune că este dispus să fie supus la orice test pentru a demonstra că nu are nicio vină. ”Am cerut, în declarația pe care am dat-o, să fim puși, atât eu, cât și dumneaei, la testul poligraf. Așa ceva nu se poate. Vineri o să depun plângere penală împotriva dumneaei. În decembrie, a trimis un interlop să mă amenințe. A ajuns până la familie, și atunci nu am mai putut zice nimic”, a mai spus primarul Ionuț Stan.

Nu este primul dosar penal cu care s-a ales primarul din Albeni în cei doi ani și jumătate de când a fost ales.

Vizualizări: 1,776

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: