Cum mi s-a luat și de USR, mă scuzați!

*drept pentru care, acum, nu mai am cu cine să votez

Prima oară l-au adus în partid pe Cristian Ghinea. Cristian Ghinea ăsta e un individ prea de dreapta pentru gustul meu. Știți voi, dreapta aia a lui Thatcher și Pinochet, care spune ceva de genul: „E cineva neajutorat și care suferă? Să moară, dă-l dracului!”. Printre lucrurile care pe Ghinea îl deranjează pentru că îi murdăresc microcosmosul lui unde vrea să meargă cu Merțanul și să îl doară la basculă erau câinii, când erau. După cazul ăla (cusut cu ață albă, că ăia nu erau câini maidanezi, dar mă rog) cu copilul mort în București, Ghinea ăsta nu doar că a militat pentru luarea de pe stradă a animalelor și eutanasiere, ci chiar a făcut un fel de celulă de criză care să se ocupe, un site de acțiune. Acum, Ghinea e un politician fericit. E pe listele USR și se așteaptă de la mine să-l votez, poate chiar să-i fac campanie pro-bono, cum făceam, de altfel, partidului, înainte de venirea lui.

Dar pe Ghinea încă îl suportam, am zis hai să nu fiu orb și exagerat și să arunc toate merele din coș doar pentru că găsesc unul stricat. Așa că a venit Clotilde. Franțuzoaica asta pe care am tot lăudat-o, inclusiv aici, a luat din zbor, nemestecată, inițiativa ălora de la Coaliția pentru Familie și, ca să mai stoarcă și ea, săraca, niște voturi, a zis că i se pare oportun un referendum pe subiect. Ca să ne înțelegem, poporul nu trebuie consultat pe ORICE subiect. Sunt chestii la care poporul nu se pricepe. Mai ales, poporul nu trebuie consultat pe chestiuni care țin de drepturi fundamentale ale minorităților. Știți de ce? Pentru că ăia, săracii, sunt MINORITĂȚI. Din start, sunt învinși de majoritate, în cazul unui vot care e tu contra mea, așa cum este el propovăduit de biserică (chiar așa, voi ați numărat câți homosexuali sunt în biserică?) și de Coaliția pentru Știți-Voi-Ce în Știți-Voi-Ce. Dacă s-ar face un referendum în care românii ar fi întrebați dacă e bine să-i deportăm pe toți țiganii în India, ce credeți că ar vota dragii noștri compatrioți? Dar dacă s-ar face unul în care am întreba dacă femeile au drept la vot sau să fie parte din viața politică? De alte minorități, religioase eventual, nici nu mai discut. Noi i-am vrea doar pe-ai noștri să de toate și orice.

Prin urmare, acum mă găsesc în situația asta: din trei lideri vizibili ai USR, unul nu respectă drepturile animalelor, iar al doilea nu respectă drepturile omului și ale minorităților. Al treilea, Nicușor, a zis și el (e drept că acum vreo 15 ani, între timp cică s-a mai gândit) că nu i se pare ok comportamentul homosexual manifestat în public. La gafa colegei Clotilde, a spus doar că e părerea ei și că USR-ul nu consideră oportun un referendum pe tema schimbării noțiunii de familie în Constituție, dar atât. Adică hai că mai vedem noi. Și nici pe Clotilde n-a certat-o. Nici nu i-a cerut demisia, demisie pe care eu unul o așteptam ca să merg mai departe cu încrederea în acest partid.

Din păcate, pentru mine părerile astea ale lui Armand și Ghinea, fie ele și personale și neîmpărtășite de partid, sunt suficiente pentru ca eu să-mi schimb în această săptămână buletinul pe București și să votez cu Remus Cernea la alegerile parlamentare. Da, aici s-a ajuns. Hai, mersi, USR!

Vizualizări: 728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: