Cum păstrăm mirosul parfumului mai mult timp

Ne dorim ca parfumul preferat să dureze cât mai mult timp pe pielea noastră. Pentru că încrederea în sine vine de cele mai multe ori şi din parfumul preferat. Aroma acestuia ne dă uneori senzaţia că putem realiza orice ne dorim. Totuşi, pe măsura ce orele trec, parfumul dispare treptat. Există însă o serie de trucuri care ne pot ajuta să păstrăm acel miros plăcut pe piele mai mult timp.

Puţin şi bun este regula de bază a aplicării parfumului. Excesul nu garantează o durată mai mare, ci doar un amestec greu de esenţe.  În cazul parfumurilor nu trebuie uitat că subtil înseamnă delicat.

Pielea trebuie să fie proaspăt spălată

Aroma parfumului se va păstra mai mult timp dacă pulverizăm parfum pe pielea proaspăt spălată şi ştearsă după duş. Pentru ca porii deschişi şi pielea hidratată să absoarbă şi să emane apoi aroma un timp îndelungat. Ca să dureze mai mult, foloseşte şi alte produse cu acelaşi miros ca şi parfumul: gel de duş, cremă de corp, pudră de talc, deodorant. Ideal este să folosim produse pentru corp din aceeaşi gamă cu parfumul. Baza este gelul de duş, deoarece ajută aroma să se impregneze în piele, şi apoi laptele de corp, pentru că parfumul rezistă mai mult pe pielea hidratată.

Unde se aplică de regulă parfumul?

Înainte de a ne îmbrăca, pulverizăm parfumul, pentru ca materialele hainelor să nu influenţeze mirosul acestuia.  După aplicarea parfumului, aşteptăm să se usuce, fără să frecăm, deoarece această mişcare greşită nu va permite parfumului să se imprime corespunzător în piele.  Zonele în care se simte pulsul, unde circulaţia sângelui este intensă, fac ca parfumul să persiste un timp îndelungat: tâmplele, baza gâtului, încheieturile mâinilor, îndoitura cotului.  Părul păstrează mireasma parfumului foarte bine şi, dacă pulverizăm puţin parfum pe peria de păr înainte de a ne pieptăna, cu fiecare mişcare a capului se va emana aroma discretă.

Pielea influenţează durata menţinerii parfumului

Mirosul unui parfum poate ţine mai mult sau mai puţin, în funcţie de tipul pielii tale. Orice parfum conţine o bază alcoolică, ce se evaporă mai repede de pe pielea uscată decât de pe pielea grasă. Deci dacă ai pielea uscată trebuie să aplici mai mult parfum sau ai putea să aplici o loţiune grasă înaintea parfumului. Este important şi cum  păstrezi parfumul astfel încât să-şi păstreze calităţile cât mai mult timp. Substanţele parfumate se degradează din cauza luminii şi căldurii chiar înainte să deschizi sticla. Mirosul se schimbă, iar pielea ta poate reacţiona urât. Ca să eviţi aceste probleme, ţine parfumul în locuri răcoroase, uscate şi întunecate.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: