Cum pot scăpa echipele de fotbal de testele COVID

Fotbaliștii vindecați de COVID-19 nu vor mai fi retestați timp de trei luni de zile, fapt care va reduce cheltuielile inutile pentru echipele de fotbal. Având în vedere cheltuielile mari cu testările periodice din Liga 2, unele echipe ar fi probabil tentate de o infectare de grup pentru a nu mai plăti teste timp de trei luni.

Fotbalul românesc primește un ajutor nesperat, după ce Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis miercuri, 28 octombrie 2020, modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor”. Prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitiv în urma testării COVID-19, conform noului protocol, pacientul pozitiv SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă, a informat liga2.ro.

Astfel, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de 90 de zile, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

Cluburile de fotbal care au înregistrat sau vor înregistra cazuri pozitive nu vor mai fi nevoite să testeze persoanele respective timp de 90 de zile, fiind, implicit, scutite de costurile testărilor RT-PCR. ”Decizia a fost adoptată luând în considerare Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1819 din 27.10.2020 privind modificarea și completarea Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, de către Institutul Național de Sănătate Publică, de către unitățile sanitare, precum și de către serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de către medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, a anunţat  FRF pe site-ul oficial.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: