Cum răspunde CE Oltenia la cererile de informaţii

Laurenţiu Ciurel a devenit manager la Complexul Energetic Oltenia fără să aibă o strategie, susţine Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al companiei, într-un răspuns scris trimis ziarului Pandurul. Va avea o strategie abia la 90 de zile de la numire. Din acelaşi răspuns, pe care-l prezentăm integral, aflăm că datoriile pe care le are compania de recuperat au fost trecute la secret, iar vânzările de energie pot fi aflate doar de la alte instituţii ale statului. Menţionăm că Biroul de presă a avut nevoie de 20 de zile pentru a ne comunica faptul că nu poate răspunde aproape la nicio întrebare. (M.B.)

Care sunt firmele sau persoanele care au depus oferte pentru achiziţia serviciului de consultanţă în vederea privatizării CE Oltenia? Ofertele au putut fi depuse până pe 27 februarie, dar care este termenul la care compania va desemna câştigătorul?

R: 27 februarie 2013 nu a fost termenul pentru depunerea ofertelor, ci pentru depunerea scrisorilor de interes.

Având în vedere că procesul de ofertă publică primară este coordonat de Ministerul Economiei prin OPSPI, conform HG 87/2013, vă rugam să adresaţi solicitările dvs. pe această temă către OPSPI, deoarece, în acest caz,  transmiterea informaţiilor se realizează în baza unor standarde riguroase adoptate în cadrul naţional şi european al pieţei de capital.

Care este, pe scurt, strategia managerului Complexului Oltenia?

R: Strategia managerului CE Oltenia va fi elaborată în termen de 90 de zile de la semnarea contractului de mandat.

Care sunt ultimele informaţii privind sumele de bani pe care CEO le are de încasat de la CET-uri ?

R: Conform Legii 544/2001, informaţiile despre fluxurile financiare ale societăţii nu intră în categoria informaţiilor publice.

S-a luat sau va fi luata măsura sistării livrării de cărbune pentru RAAN Severin?

R: Da.

Care sunt vânzările de energie pe lunile ianuarie si februarie, pe fiecare termocentrală în parte, comparativ cu anul trecut?

R: Datele aferente anilor trecuţi se regăsesc în arhiva OPCOM. Pentru anul în curs, vânzarea energiei nu se realizează pe fiecare termocentrală în parte.

Vă mulţumim pentru colaborare!

Cu stimă,

Elena Zamfir, Relaţii Publice Complexul Energetic Oltenia

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: