Cum răspunde un lider SMEO acuzat că a trădat mişcarea sindicală

Sindicalistul din bazinul Rovinari, Gabriel Bălăceanu, a răspuns unor acuzaţii făcute de-a lungul timpului de alţi colegi sindicalişti din CE Oltenia. El este acuzat că a trădat mişcarea sindicală prin atitudinea umilă pe care a avut-o faţă directorul Laurenţiu Ciurel şi susţinerea acestuia.

Întrebat într-o emisiune la TV Sud dacă a trădat mişcarea sindicală, Bălăceanu a răspuns că nu, aducând în apărarea sa şi câteva „argumente“. Dacă marele conducător Marin Condescu făcea pasul înapoi această federaţie nu se desfiinţa, eram poate împreună, deşi sunt multe lucruri de spus unii de ceilalţi. Am început să uităm cum unii ajunseseră nababi şi oameni de afaceri în interiorul societăţilor din care proveneau. Când unii puneau directori şi... Nu mă consider nici un moment al mişcării sindicale, dacă mişcare sindicală înseamnă să fii patron de societate comercială, dacă înseamnă să fii mare manager pe la nu ştiu ce cluburi de fotbal. S-ar putea să fiu un trădător“. Este de menţionat că Bălăceanu este membru în Consiliu de Administraţie al UEF Motru, numit de CE Oltenia. Totodată, el a dezvăluit că are clasa de salarizare 50 şi un salariu de 4700 de lei. 

Bălăceanu a fost întrebat şi dacă SMEO a fost sindicatul fostului director Laurenţiu Ciurel.  A evitat însă un răspuns clar. „Şi în zona din care provin sunt acele acuze că administraţia a forţat salariaţii. Veniţi printre salariaţii pe care-i reprezint. Reprezint 1552 de salariaţi la Rovinari“, a spus el, adăugând că în cei trei ani de mandat al lui Ciurel a fost în biroul acestuia de 7-8 ori, când a discutat probleme ale salariaţilor.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: