Cum sa ai picioare frumoase vara: Iata 5 lucruri pe care NU le faci, desi ar trebui!

In sfarsit, este vara! Insa, inainte de a-ti duce slapii in vacanta, trebuie sa ai grija ca picioarele tale sa arate perfect.

Cele “de iarna”, cu calcaie crapate, piele uscata si pedichiura nefacuta, nu sunt potrivite pentru incaltamintea decupata, motiv pentru care trebuie sa le spui adio imediat ce zilele insorite incep sa-si faca aparitia.

Toate doamnele si domnisoarele vor ca talpile lor sa fie la fel de frumoase ca pantofii pe care ii poarta, dar, pentru acest lucru, trebuie sa invete cum sa aiba grija de ele in mod corespunzator.

Iata 5 lucruri pe care nu le faci, desi ar trebui daca vrei ca picioarele tale sa fie pregatite pentru vara:

1.  Nu lasi pielea la inmuiat

Foarte multe persoane isi ignora talpile atunci cand fac dus si nu le curata cum trebuie, crezand ca apa care se scurge de pe corp este suficienta. Lucrurile nu stau chiar asa.

Este important sa le tii in apa calduta, cu cateva picaturi de ulei de masline sau sare si sa lasi pielea sa se inmoaie timp de 10 minute. Curata apoi talpile cu o carpa moale si sapun si nu uita de zonele dintre degete, unde poate ramane murdarie si piele moarta.

Picioarele tale se vor simti revitalizate in cel mai scurt timp. Repeta acest procedeu de cel putin doua ori pe saptamana, in lunile calduroase de vara.

2.  Nu exfoliezi

Cu siguranta, nu uiti niciodata sa-ti exfoliezi tenul sau corpul. Dar ce se intampla cu picioarele, care sunt cele mai predispuse la piele ingrosata si bataturi?

Pentru ca acestea sa fie perfecte, exfolierea este esentiala. Poti folosi o piatra ponce, un scrub sau o crema exfolianta.

Dupa ce termini, vor fi pregatite pentru perechea de sandale de dama preferata, iar tu poti uita de calcaiele crapate. Astfel, te vei putea bucura pe deplin de vremea frumoasa si de iesirile cu prietenii.

3.  Nu hidratezi talpile

Stiai ca pielea de pe picioare este de pana la 10 ori mai groasa decat cea de pe restul corpului? Prin urmare, este necesara o rutina de hidratare intensa, pentru a o pastra moale si catifelata. O crema grasa iti va oferi exact ceea ce ai nevoie.

Ideal ar fi sa o aplici dupa fiecare dus si apoi sa incalti o pereche de sosete, pentru a o lasa sa patrunda mai bine in piele.

4.  Nu indepartezi cuticulele

Vara este anotimpul in care trebuie sa ai in permanenta pedichiura facuta. Dupa ce termini de curatat picioarele, impinge cuticulele cu o spatula speciala sau cu un betisor de urechi. Cu grija, taie-le apoi, pentru a curata unghiile si pentru a le pregati pentru urmatoarea procedura.

5.  Nu aplici oja

Fii creativa si experimenteaza cu noi culori si modele in aceasta vara. Foloseste un separator de degete sau, daca nu ai unul, niste servetele si da-ti unghiile cu oja. Daca vrei ceva clasic, poti incerca o pedichiura in stil frantuzesc sau, pur si simplu, una rosie. Daca esti mai aventuroasa, te vei indragosti de ojele corai sau cu sclipici.

Asadar, vara aceasta este timpul ca picioarele tale sa straluceasca. Sa ai grja de ele implica putin efort, dar, cu siguranta, acesta va fi rasplatit. Curata, exfoliaza, hidrateaza si bucura-te de incaltamintea preferata!

Sursa foto: unsplash.com

Vizualizări: 1,247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: