Gălbenelele vă protejează grădina de dăunători

Flori dar și plante medicinale ușor de cultivat în grădină, gălbenelele au nuanțe însorite de portocaliu, galben sau crem. Aceste plante sunt un plus pentru grădinile de flori dar și pentru cele de  legume.

Calendula este un medicament natural și tradițional popular, folosit îndelung pentru o varietate de lucruri, inclusiv pentru vindecarea rănilor.  Are, printre altele, proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antibacteriene și anticancerigene. În general, tinde să atragă populațiile de prădători naturali ai dăunătorilor, aducându-i în grădină și încurajându-i să se stabilească, să se reproducă și să contribuie la controlul dăunătorilor și la polenizare. Studiile au arătat că intercalarea gălbenelelor cu morcovi a redus daunele dăunătorilor morcovilor, inclusiv cele cauzate de nematozi .

În plus, a redus incidența moliei de diamant atunci când a fost intercalată cu varză albă într-un alt studiu . Toate acestea pentru a spune că este o plantă însoțitoare excelentă.

Calendula poate să respingă viermii de roșii din roșii, în plus, va atrage afidele să nu facă ravagii în fasole.

Nematozii paraziți ai plantelor pot ataca rădăcinile, tulpina, frunzișul și florile plantelor. Simptomele tipice ale rădăcinilor care indică atacul nematodului sunt nodurile rădăcinilor sau leziunile rădăcinilor, ramificarea excesivă a rădăcinilor, vârfurile rădăcinilor lezate și sistemele radiculare pipernicite.

S-a demonstrat că culturile de acoperire de gălbenele și muștar reduc numărul de nematozi ai rădăcinilor din sol. Semănați semințele de galbenele dens ca o cultură verde și săpați-le în sol la înflorire. Păstrați solul umed și, pe măsură ce cresc, vor elibera substanțe chimice care ajută solul și reduc numărul de nematozi. Plantați semințele de gălbenele cu cel puțin două luni înainte de a semăna culturi de legume. Nu lăsați buruienile să se stabilească, deoarece pot deveni gazde pentru nematode.

Vizualizări: 4,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: