Operații în premieră la Spitalul Județean Târgu Jiu

Medicii chirurgi Constantin Barbu și Adrian Sterie, de la Secția Chirurgie Generală II, au efectuat primele două intervenții cu unul dintre cele două Sisteme 3D 4K pentru chirurgie laparoscopică cu ICG. 

"Astfel, au fost operați cu succes o pacientă în vârstă de 45 de ani – căreia i s-a efetuat o colecistectomia laparoscopică cu camera 3D; și un bărbat în vârstă de 41 de ani, diagnosticat cu apendicită acută-în cazul lui a fost efectuată o Apendicectomia laparoscopică. 

Potrivit medicilor, colecistectomia laparoscopică cu camera 3D reprezintă intervenția minim invazivă de excizie a colecistului (vezicula biliară, fierea). Ea este operația de elecție, “standardul de aur” în ceea ce privește patologia colecistului. Apendicita acută este considerată cea mai frecventă urgență chirurgicală, având predominanță la vârstele tinere, dar putând apărea oricând pe parcursul vieții, cu diverse forme evolutive și posibile complicații redutabile. Apendicectomia sau operația de apendicită efectuată laparoscopic presupune îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat cu ajutorul unor instrumente introduse în abdomen prin incizii de mici dimensiuni", anunță Spitalul Județean.

Medicii celor două secții de Chirurgie ale SJU Târgu-Jiu au transmis faptul că cele două sisteme sunt performante și erau necesare, fiind o investiție benefică atât pentru pacient, cât și pentru personalul medical. „Adresăm mulțumiri CJ Gorj! Cele două sisteme 3D-4K pentru chirurgie endoscopică laparoscopică cu ICG destinate Secțiilor Chirurgie erau foarte necesare și sunt ultramoderne și foarte performante! Nu au multe spitale asemenea sisteme!”, a transmis dr Vasile Băleanu, medicul șef al Secției Chirurgie I.

Vizualizări: 4,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: