Prăjitură cu blat de biscuiți și cremă

Ingrediente necesare: 20 g zahăr vanilat, 200 g zahăr tos, 120 g praf de budincă de vanilie, 1,2 L lapte, 300 ml frișcă lichidă, 350 g biscuiți cu unt.

Ingrediente necesare pentru glazură: 50 g ciocolată neagră, 30 g ciocolată cu lapte, 50 ml frișcă lichidă.

Mod de preparare: Punem zahărul tos și cel vanilat într-un vas. Adăugăm praful de budincă și amestecăm. Treptat încorporăm laptele, amestecând continuu. Punem vasul pe foc mediu și amestecăm compoziția până se îngroașă după care o luăm de pe foc. Acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm deoparte până ajunge la temperatura camerei.

Mixăm spumă frișca lichidă după care începem să încorporăm treptat budinca, în 4 tranșe, mixând până la omogenizare după fiecare.

Tapetăm un vas yena de 23*33 cm cu 2 rânduri de hârtie de copt. Punem un strat de biscuiți în vas, peste care întindem un sfert din cremă. Repetăm straturile, acoperim prăjitura și o dăm la frigider pentru minim 4 ore.

Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura pe stratul superior de biscuiți,întindem uniform. După ce glazura se întărește, scoatem prăjitura din vas cu ajutorul hârtiilor de copt.

Vizualizări: 3,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: