Reţetă rapidă de vinete umplute la cuptor

Atunci când nu aveţi mult timp la dispoziţie puteţi alege o rețetă rapidă de vinete umplute la cuptor. Ingredientele sunt simple şi reţeta este perfectă pentru vegetarieni.

Preparaţi rapid o rețetă neobișnuită de vinete umplute la cuptor, umplute cu legume şi condimente. Secretul gustului deosebit constă în umplutura care conţine condimente şi legume.

Ingrediente: 4 vinete; ulei vegetal de floarea-soarelui; sare și piper negru după gust; 2 ardei grași; 1 roșie; 1 ardei chili; 1 cățel de usturoi; câteva crenguțe de pătrunjel; 2 felii de pâine tare; 5 linguri de parmezan ras.

Mod de preparare:

Spălați vinetele și curățați-le doar pe jumătate de coajă, în direcție orizontală. Tapetați o tavă cu hârtie de copt, amplasați vinetele pe ea și stropiţi cu puțin ulei. Presărați-le cu sare și da-ți vinetele la cuptor să se coacă timp de 15 minute la temperatura de 200 °C.

Pentru umplutură curățați ardeii grași de semințe și tăiați-i felii şi tocați o treime din ardei cu ajutorul unui blender. Curățați roșiile de cotor și ardeii chili de semințe. Tăiați legumele în felii mărunte. Adăugați-le în vasul blender-ului împreună cu restul ardeilor grași. De asemenea, adăugați cățelul de usturoi tăiat în câteva bucăți și crenguțele de pătrunjel. Tocați totul împreună şi încorporați compoziția dată cu cea din ardei grași.

Înlăturați coaja de la feliile de pâine. Tăiați miezul în cubulețe și adăugați-l la compoziția tocată. Asezonați cu sare și piper după gust.

Adăugați 3 linguri de parmezan ras mărunt și amestecați compoziția cu o lingură. Scoateți vinetele din cuptor, desfăceți-le în două cu ajutorul unei furculițe și a unui cuțit, astfel încât să puteți pune umplutura.

Adăugați în fiecare vânătă câte 4 linguri de umplutură stropiți cu ulei deasupra și presărați-le cu câte o linguriță de parmezan. Dați vinetele din nou la cuptor pentru 20 minute la temperatura de 200 °C.

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: