Cum selectezi lunete şi camere termoviziune

Lunetele, binoclurile, camerele pentru termoviziune sunt instrumente esenţiale ce nu trebuie să lipsească din rucsacul de drumeţie sau din tolba vânătorului.

Cu ajutorul acestora se pot urmări mișcările animalelor în mediul lor natural. Dacă vorbim de vânătoare aceste echipamente oferă precizie şi asigură succesul sesiunii. Dacă vorbim de campare şi urmărire a comportamentului animalelor, sunt instrumente de observare care ajută la descoperirea tuturor mișcărilor. În rândurile următoare ne-am propus să vedem cum trebuie acestea selectate.

Lunete - cum trebuie selectate

Când vorbim de echipamente optice de tip lunete, specialiştii atrag atenția că trebuie selectate în funcție de mai multe criterii. Întrebările la care trebuie să se răspundă înainte de a căuta în magazinele de echipamente de vânătoare sunt: unde, care, cand?

Unde folosești luneta?

Luneta trebuie adaptată în funcție de locație. Vânezi în poligon, goană, vânătoare tip pândă sau universală. Pentru fiecare tip de vânătoare se recomandă un anumit tip de lunetă. Aceasta trebuie selectată în funcţie de zoom, obiectiv, tip reticul, modul de ajustare a reticulului.

Care este bugetul?

Bugetul este o constantă importantă. Cu siguranță în cazul acestor echipamente este există o corelație directă între calitate și preţ. Sunt dispozitive foarte specializate, deci şi prețurile sunt pe măsură.  

Vânătoare de zi sau de noapte?

Dacă vorbim de vânătoare de şi lucrurile sunt ceva mai simple. Cu un echipament bun pot fi observate mişcările țintelor de la distanţa fără efort. În cazul  vânătorii de noapte se impune utilizarea de lunete cu funcţie night vision, care permit observarea animalelor şi în condiţii slabe de lumină. 

Camere termoviziune

Camerele de termoviziune sunt alte echipamente esenţiale care permit depistarea prăzii. Sunt instrumentele indispensabile pentru sesiunile de vânătoare complexe. Şi în cazul acestora trebuie să se acorde un plus atenţie detaliilor tehnice şi funcţiilor speciale. Modul de activare a camerei, modul de transmitere a informaţiei sunt aspectele importante ce trebuie verificate. Dacă vorbim de vânătoare de noapte, clar spunem funcţii cu infraroşu şi camere termoviziune, care ajută la identificarea corectă a animalelor. 

Cu siguranţă despre acest sport şi echipamente de vânătoare au fost scrise numeroase cărţi şi continuă să apară materiale noi. Pasionaţi au în biblioteci surse de inspirație valoroase, furnizate de specialiştii din domeniu.

Sursa imaginii:
Militarist / Shutterstock.com

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: