Cum sunt atraşi elevii gorjeni spre Universitatea de Vest

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a încheiat ieri un parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara (UVT). Ca urmare a protocolului semnat de cele două instituţii, cadre didactice din cadrul unităţii de învăţământ superior vor sosi în Gorj pentru a pregăti elevii claselor a XII-a pentru examenul de bacalaureat. „Semnăm un protocol cu Universitatea de Vest din Timişoara, parteneriat pe probleme de învăţământ. Universitatea are şi un profesor gorjean, care este şi prorector, Mădălin Bunoiu. S-a discutat ca profesorii să vină la noi, să se formeze echipe mixte care să lucreze cu elevii pentru examenul de bacalaureat. De asemenea, vor primi şi informaţii în legătură cu specializările care pot fi urmate în cadrul universităţii. Trebuie să ne creăm mai multe legături cu universităţile”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj. 

Conform spuselor inspectorului general Işfan şi inspectoratele şcolare din Mehedinţi, Caraş Severin, Hunedoara, Alba şi Arad au semnat un parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj mai are încheiate parteneriate cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, Universitatea din Craiova şi Petroşani. Prin astfel de meditaţii, profesorii universitari urmăresc şi atragerea elevilor buni spre universităţile lor. (A.P.)

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: