Cum te poți bucura de performanța maximă a mașinii tale?

Vrei să te bucuri cât mai mult timp de mașina ta? Vrei să conduci mereu în siguranță? Atunci, ai grijă de ea!

        Autoturismul a devenit pentru fiecare dintre noi un bun aproape indispensabil, pe care trebuie să-l întreținem adecvat, pentru a ne bucura cât mai mult timp de el. 

                 

           De ce este important să respecți termenul de revizie periodică a mașinii?


            Revizia periodică a mașinii este absolut necesară pentru prelungirea vieții acesteia, pentru siguranța ta și a familiei tale, dar și pentru ca tu să te bucuri de un aspect plăcut atât al interiorului, cât și al exteriorului. 

            

             Atenție! Nu confunda revizia periodică despre care vorbim în aceste rânduri cu revizia periodică obligatorie care are loc la 2 ani sau la un an, în funcție de vechimea mașinii. 


                   În cazul unui autoturism nou, îți recomandăm să respecți termenele de revizie stabilite de aceștia, pentru a beneficia de garanție. În situația unui autoturism pe care l-ai cumpărat de ceva vreme, realizează această revizie la fiecare 10.000 km, cel mult 15.000 km. 


                     Ce este și ce presupune revizia periodică a mașinii?

  • Schimbarea la timp a uleiului de motor și a filtrelor specifice. Este extrem de important să nu amâni acest detaliu, pentru că motorul poate suferi defecțiuni. Uleiul asigură ungerea componentelor motorului. Schimbarea se face în funcție de tipul motorului și de producător, dar un mecanic îți va recomanda de cele mai multe ori, înlocuirea uleiului la fiecare 10.000 km. Este mai bine să previi orice problemă decât să o combați.
  • Asigură-te că te bucuri de un aer cât mai sănătos, prin înlocuirea filtrelor de polen, de aer. Orice filtru are o durată de viață, așa că este nevoie să le schimbi la un anumit interval. 
  • Rămâi în siguranță pe șosele prin verificarea plăcuțelor și a discurilor de frână. Plăcuțele și discurile de frână sunt printre cele mai importante componente de verificat la o mașină. De calitatea lor depinde viața ta. 
  • Asigură-te că distribuția și componentele sale sunt în perfectă stare, prin înlocuirea acestora la timp. 
  • Verifică anvelopele și sistemul de direcție. În caz de uzură majoră, schimbă-le. Nu uita să înlocuiești pneurile în sezonul rece. Acestea oferă performanță superioară a manevrelor de frânare, viraj. 
  • Oferă posibilitatea mașinii tale să lumineze foarte bine, pentru ca tu să fii în siguranță. În timp, farurile pot deveni mate, ceea ce crește riscul de accidentare. Fii vizibil oriunde ai merge! Nu este suficient doar să vezi tu ceilalți participanți la trafic. Trebuie să fii și tu văzut!
  • Efectuează o testare electronică auto pentru depistarea din timp a problemelor ce țin de sistemul electronic al mașinii. 
  •        Sunt recomandări utile de care este necesar să ții cont pentru ca mașina ta să-ți ofere siguranța de care tu ai nevoie. Alege un service auto autorizat ca să te poți bucura de performanța mașinii tale cât mai mult timp. 

           Accesează vrom.ro pentru o programare online. Efectuarea reviziilor periodice, precum și reparațiile făcute de specialiști instruiți în acest sens, îți vor oferi sentimentul de mândrie că te-ai ocupat de mașina ta, așa cum ai grijă și de tine. 

    Vizualizări: 571

    Trimite pe WhatsApp

    Alte articole din Călătorii:

    Citește și: