Cum va reuși PSD-ul, până la urmă, să facă bine țării

(text scris înainte să plec la proteste, mâine urmează ăla din piață)

Uneori am impresia că PSD-ul vrea binele țării ăsteia. Acești bandiți siniștri comit crime atât de strigătoare la cer încât pare că asta și vor: să-i facă pe români să se trezească. Ce Ponta a reușit singur, Liviu Dragnea a reușit cu un oltean de o ticăloșie rarisimă chiar și printre olteni. Fost sculer-matrițer și muncitor (sper necalificat) la fabrica de mobilă din Caracal, Florin Iordache a ajuns, ce să vezi, ditamai Ministrul Justiției. Desigur, este, ca și rahatul ăla gras de Liviu Pop, un șpăgar mărunt și analfabet pus acolo pentru că altcineva nu ar fi acceptat să fie amintit de istorie drept hoțul care a returnat România mafiei. Știți cum pun unii șmecheri niște cerșetori de pe stradă să semneze ca să ia în primire, ca administratori, firme cu datorii mari, pentru ca ulterior toate nasoalele legale să pice în cârcă amărâților ălora fără casă? Ei, asta sunt și Pop și Iordache. Niște cerșetori. Dar parcă cu Iordache, acest analfabet odios și incredibil de antipatic, Dragnea a exagerat un pic. Și cred că va simți asta pe pielea lui.

Bineînțeles că PSD-ul NU ne vrea binele și bineînțeles că nu ia deciziile astea șocante ca să ne facă pe noi să ne revenim din adormire. O fac dintr-un tupeu fioros amestecat cu o prostie cât se poate de profundă și de ruptă de realitățile țării. Și o mai fac și dintr-un alt motiv: din disperare.

Din disperarea celor peste 50 de penali care sunt sau vor fi la închisoare și vor să scape. Ei le-au spus că e acum ori niciodată. Ei i-au spus lui Iordache și restului sclavilor că trebuie să meargă până la capăt cu orice preț. Și, deși va fi greu de acceptat ca acești bandiți care au furat mult de la noi toți să fie în libertate, nici măcar nu e asta cea mai mare problemă.

Deși e adevărat că definirea abuzului în serviciu avea nevoie de clarificări (nu de genul celor date de boul de Iordache, însă, desigur), grațierea, cel puțin, se va aplica multor, foarte multor infractori care, conform statisticii, vor reveni în închisori, în majoritatea lor, în cel mult 2 ani de la aplicarea grațierii. Mai mult, numărul de deținuți va crește, de fapt, nu va fi scăzut, pentru că acestora li se vor adăuga și niște infractori noi, care acum își fac niște calcule că ar putea să fure ceva și să facă închisoare puțină spre deloc, odată cu modificările codului penal. Ambele fenomene s-au observat în Italia, țară care a luat o măsură asemănătoare, deși nu la fel de drastică.

Dar despre astea, mai bine, într-un episod viitor. Acum haideți să ne vedem în stradă și să nu ne mai întoarcem acasă până la anticipate.

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: