Cum vor fi protejaţi jucătorii când se va relua fotbalul

De la scenarii de reluare a campionatelor şi date diferite la care s-ar putea juca din nou s-a trecut acum la discuţii asupra modului în care vor fi protejaţi jucătorii. FRF anunţă că se lucrează la un concept unitar pentru toate competiţiile, care va presupune implicarea unui număr minim de persoane în organizarea meciurilor.

Campionatele de fotbal s-ar putea relua în luna iunie conform ultimului comunicat al FRF, dar nu s-a stabilit încă nimic cert, semn că totul depinde de ridicarea stării de urgenţă. Deja autorităţile vorbesc despre ridicarea diferită a interdicţiilor pe judeţe sau oraşe, existând pericolul ca anumite judeţe să fie carantinate mai mult timp.

Totuşi, FRF ia în calcul reluarea meciurilor cu un minim de persoane implicate în organizarea meciurilor dar fără spectatori în tribune.  ”Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală!”, se arată în comunicatul FRF.

Singura certitudine este acum faptul că, atunci când se vor relua meciurile, acestea se vor juca fără spectatori şi fără prea mult personal. Şi, implicit, toţi jucătorii vor trebui testaţi dacă se vor relua competiţiile, la fel ca şi personalul cluburilor.  Există voci care nu agreează nici această variantă, cum este cea a lui Gică Hagi, care a cerut îngheţarea campionatelor. „Cum să jucăm până nu învingem acest virus? Ce facem dacă e pozitiv un jucător, nu mai jucăm meciul, anulăm apoi şi restul jocurilor? Auzisem pe cineva care zicea să stăm în carantină la hotel, să se antreneze echipele cu câte 4-5 jucători şi să nu se apropie la mai mult de 1-2 metri. Haideţi că deja e comedie totală şi mă opresc, nu mai are rost să discutăm!”, a spus „Regele” care a contestat vehement această posibilă reluare a fotbalului în plină pandemie. Teoretic competiţiile nu se pot relua până când echipele nu vor avea la dispoziţie hoteluri unde să se cazeze şi terenuri pe care să se antreneze.

Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: