Mircea Sandu: Statul a acceptat să nenorocească judeţe, apoi a trimis diaspora înapoi

Fostul şef al FRF, Mircea Sandu, a plecat la începutul lunii martie în Franţa pentru a vedea copii şi nepoţii şi avea bilet de întoarcere pe 23 martie dar nu a mai putut pleca.Franţa, ca şi restul marilor ţări europene, a fost lovită din plin de pandemie şi s-au închis graniţele, s-au anulat cursele aeriene şi fostul preşedinte al FRF a fost nevoit să rămână acolo.

Aflat acum la Nisa, la fiica sa Raluca, Mircea Sandu, a vorbit pentru gsp.ro despre această perioadă de pandemie din Franţa, spunând că acolo lumea nu e panicată: „Lumea e mai relaxată aici faţă de ceea ce văd şi aud că se petrece la noi, în România. Nu e atâta panică, nu văd la televizor persoane care să aibă mesajul "aoleu, o să murim, aoleu, câte persoane dragi vom pierde. Turismul e cel mai lovit, s-au închis hotelurile, restaurantele, cafenelele, dar în rest, în mare parte, industria nu s-a oprit. Funcţionează, oamenii merg la muncă. Toate supermarketurile sunt deschise, la fel farmaciile, băncile, chioşcurile de ziare. Am văzut preocuparea francezilor de a încerca să-şi păstreze cât de cât ritmul de viaţă normal. Există acele piste de alergare, pe care te lasă să faci mişcare, poţi ieşi în cuplu în proximitatea locuinţei pentru a te plimba. În concluzie, repet, nu e atât de mare panica”.

În ceea ce priveşte situaţia din România fostul preşedinte al FRF a criticat măsurile de carantinare a oamenilor veniţi din străinătate pe teritoriul României pentru ca apoi să li se permită să plece din nou: „De ce i-ai mai adus în România dacă acum îi trimiţi înapoi? Băi fraţilor, spuneţi-mi şi mie care e logica? Dacă tot îi laşi acum să revină în Europa, de ce nu i-ai carantinat în ţara în care erau? Există atâtea asociaţii, ONG-uri pe care le puteai responsabiliza să se ocupe de ei, închiriai un hotel lângă Milano, Paris, Madrid şi îi păstrai acolo. Dar tu, stat român, ce ai făcut, ai acceptat să aduci toţi purtătorii de virus, să nenoroceşti judeţe, în frunte cu Suceava, după care îi duci înapoi. Şi să nu-mi ziceţi că nu s-a făcut cu concursul autorităţilor din moment ce toate autocarele acelea au traversat jumătate de ţară până la Cluj”.

Mircea Sandu se întreabă ce gândeşte acum cetăţeanul român care respectă restricţiile şi pensionarii, care stau acasă, despre această situaţie: „Pe ăştia îi laşi să vină în ţară când vor, să plece când vor, să facă tot ce vor!”.

Vizualizări: 954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: