Lotul Craiovei a reluat antrenamentele în grup

După o lună de pauză, lotul Craiovei a început de luni antrenamentele în grup, însă doar prin video-conferinţă. Procedura se derulează online, la fel ca și până acum,  dar cu toţi componenţii lotului, care, indiferent că se află în ţară sau în străinătate, se conectează la o reţea la aceiași oră şi efectuează exerciţii fizice, sub comanda preparatorului fizic Cornel Blejan.

„Clubul Universitatea Craiova a stabilit ca începând de luni, 13 aprilie 2020, să fie reluate pregătirile în cadrul video-conferințelor cu tot lotul alb-albastru. Antrenamentele de la distanță vor fi conduse de către preparatorul fizic Cornel Blejan”, a anunţat gruparea din Bănie.

Până acum, în cele 4 săptămâni scurse de la întreruperea pregătirii, alb-albaştrii au efectuat un program individual, dar pe care au fost obligaţi să-l filmeze şi să-l trimită aceluiaşi preparator fizic. Cei care nu s-ar fi conformat, nu ar fi primit salariul! Este singura condiţie pusă de pentru a plăti salariile în această perioadă, Craiova fiind unul dintre puţinele cluburi care nu a micşorat remuneraţia jucătorilor. „Intrăm în a cincia săptămână de izolare şi vom face antrenamente live. Vom face adaptare anatomică. Ne vom conecta toţi la o reţea, vom fi aproape de ce înseamnă antrenament dirijat. Vom face 5 antrenamente pe săptămână, 3 cu mine, 2 individual. În prima parte a pregătirii ai nevoie de 4-6 săptămâni pentru a pregăti muşchii, tendoanele, ligamentele, pentru a susţine un efort de intensitate maximă, altfel apare un mare risc de accidentare”, a declarat Cornel Blejan, preparatorul fizic al Craiovei, la Oltenia TV.

Cornel Blejan a explicat ce fel de antrenamente au efectuat jucătorii Ştiinţei în săptămânile scurse de la întreruperea campionatului.  Aceştia au avut obligaţia de a transmite în fiecare zi ce lucrează, au primit toţi un program, pe care trebuia să-l respecte în totalitate. Este vorba de programe complexe, care au ca bază forţa, dar şi o stimulare cardio-vasculară.

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: