Ipoteza surpriză a lui Dan Alexa: Cred că se îngheață campionatul

Directorul tehnic al echipei Rapid, Dan Alexa, a comentat situația creată de pandemia de coronavirus în fotbalul românesc. Cu toate că se avansează date şi moduri de a se relua campionatul, acesta crede că se va ajunge la înghețarea sezonului, dacă se mai prelungește mult starea de urgență.

Dan Alexa se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune la punct strategia echipei. Se documentează mult în această perioadă și chiar vorbește cu antrenorii cu care a lucrat pe vremea în care era fotbalist. ”Mi-am creionat primul 11 deja, sper să fiu inspirat. E greu să antrenezi jucători online. Contează de când ni se permite să antrenăm până la primul meci. Dacă se prelungește starea de urgență, cred că se îngheață campionatul. Pe noi ne-ar avantaja sistemul cu play-off, ne așteaptă o lună de foc”, a punctat Dan Alexa.

Dacă se va îngheţa campionatul şi vor promova primele patru clasate, Rapid ar rămâne încă un sezon în Liga 2. În momentul suspendării campionatului, Rapid ocupa locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare. Totuşi, în caz de de programare a jocurilor sub alt format, Rapid ar juca în play-off şi nu s-ar mai disputa meciul pe care îl avea programat, înainte de suspendarea campionatului, cu ACS Viitorul Târgu Jiu.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: