Fără spectatori pe stadioane după reluarea fotbalului

Tot mai multe voci din lumea sportului  anunţă că fotbalul nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie sau chiar nu va mai fi deloc în acest an, dacă se vor îngheţa campionatele. Totuşi, dacă se vor relua competiţiile, oficialii federali spun că se vor relua fără spectatori.

Într-un articol postat pe site-ul federației, preşedintele Răzvan Burleanu transmite că FRF va ”contribui la repornirea economiei și la ieșirea din anxietatea socială determinată de restricțiile și provocările acestei crize”.

Federalii susţin în acest material că vor să întoarcă statului ajutorul pe care fotbalul îl primeşte pe perioada de pandemie, enumerând o serie de cifre care ar reprezenta impactul fotbalului asupra economiei.

”Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră și de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al Statului și să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuție directă la economia națională (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. €) și beneficii sociale (53.8 mil €). Implicit, vom aduce, ca și până acum, o contribuție semnificativă la parcursul întregii societăți, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată și prin prisma valorilor sociale și comunitare”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF, un alt beneficiu enumerat de cei de la federaţie fiind ieşirea din anxietatea socială: „Prin reluarea competițiilor putem să contribuim la ieșirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenți pe stadioane”. Vestea că se va juca fără spectatori a ajuns deja la urechile oamenilor de fotbal şi mulţi dintre ei au avut ieşiri publice nu tocmai favorabile măsurii pe care vrea să o implementeze FRF. Gică Hagi ar prefera chiar îngheţarea campionatului în locul disputării meciurilor fără spectatori în tribune.  „Vorbiţi serios? Fotbalul nu poate exista fără spectatori, devine comedie dacă îl jucăm singuri. La fotbal e ca la teatru, jucătorii şi actorii se duc acolo pentru public! Altfel e degeaba. Deja e comedie mare dacă se ia în serios aşa ceva, repet, fotbalul fără spectatori devine miuţă pe stradă”, a izbucnit Hagi după ce a aflat intenţia federalilor de a juca fără spectatori meciurile rămase de disputat.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: