Cum votează pedeliştii gorjeni la Congresul din mai

Democrat-liberalii gorjeni au de ales între Emil Boc, Vasile Blaga şi Toader Paleologu, cei trei candidaţi la şefia PDL la congresul din 14 mai. Organizaţia de la Gorj nu a declarat oficial pe cine susţine, deşi surse neoficiale spun că cel mai probabil vor vota pentru Boc. Interesant este că cei intervievaţi spun că-l preferă pe Blaga. Oricum, Paleologu iasă din ecuaţie. 

Primarul de la Roşia de Amaradia are afinităţi pentru unul, dar votează altul. „Eu am o afinitate aparte pentru domnul Boc. M-a ajutat foarte mult cu zidul de consolidare din comună. M-am întâlnit personal cu dumnealui şi a fost foarte deschis. Chiar îi sunt recunoscător, dar cred totuşi că este nevoie de o revigorare în partid, de aceea eu cred că cel mai potrivit este Vasile Blaga la şefia partidului”, susţine Liviu Cotojman, vicepreşedinte PD-L.

Daviţoiu l-ar vrea pe Boc, dar votează cum vrea partidul

Preşedintele organizaţiei municipale, Nicolae Daviţoiu, spune că personal îl susţine pe Emil Boc.

 „Dacă mă întrebaţi pe cine susţine formaţiunea de la Gorj, nu pot decât că urmează să studiem moţiunile şi vom stabili pe cine vom susţine. Dacă mă întrebaţi în nume personal, eu îl susţin pe Emil Boc”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele PDL Târgu Jiu.

Gheorghe Mitescu, vicepreşedinte al PDL Gorj, crede că Blaga ar fi cel mai potrivit. „Este nevoie de o reorganizare şi o revigorare a partidului, de aceea cred că cel mai potrivit în fruntea PDL este Vasile Blaga. Oricum nu am avut timp să studiez moţiunile să mă pronunţ, dar cred că Blaga este cel mai potrivit”, a spus vicepreşedintele PDL Gorj, Gheorghe Mitescu.

Militaru a semnat moţiunea lui Blaga

Deputatul Militaru spune că nu a citit încă moţiunile, dar a semnat pentru cea a lui Blaga. „Va fi o dezbatere la nivelul fiecărei organizaţii după care se va vota. Nu am citit moţiunile deocamdată. După ce citesc moţiunile pot să vă dau un răspuns. Pot să vă spun în schimb că am semnat pentru moţiunea lui Blaga”, declarat deputatul Severus Militaru.

„Nu pot să vă spun care este alegerea mea. Voi studia toate cele trei moţiuni şi după aceea mă voi pronunţa pe cine voi susţine. Va fi o întâlnire şi vom dezbate acest subiect, iar după aceea veţi fi primi care veţi afla răspunsul”, a menţionat Rodica Dârnu, şefa organizaţiei de femei a PDL Târgu Jiu.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: